1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜÇOK’A 6 GÜN DAHA TUTUKLULUK!
ÜÇOK’A 6 GÜN DAHA TUTUKLULUK!

ÜÇOK’A 6 GÜN DAHA TUTUKLULUK!

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu’nun 24 Aralık tarihinde silahlı saldırıya uğraması ile ilgili zanlı olarak gözaltına bulunan tutukluluk sürelerinin dolması ile dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

A+A-

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu’nun 24 Aralık tarihinde silahlı saldırıya uğraması ile ilgili zanlı olarak gözaltına bulunan Kurbani Üçok ve Müslüm Gerçek tutukluluk sürelerinin dolması ile dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Zanlı Kurbani Üçok hakkında 6 gün daha tutukluluk emri temin edilirken, yürütülen soruşturmanın bu safhasından sonra olumsuz etki yaratamayacağı belirtilen zanlı Müslüm Gerçek teminat şartlarına bağlanarak yargılanıncaya kadar serbest bırakıldı.

Abbas ELMAS

Doktor Remzi Gardiyanoğlu’nun kurşunlanması olayı ile ilgili zanlı olarak tutuklu bulunan zanlılar Kurbani Üçok ve Müslüm Gerçek haklarında başlatılan polis soruşturması kapsamında dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulgular aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis müfettişi Mehmet Bayraktar, zanlılar aleyhinde başlatılan soruşturma kapsamında 4 Ocak tarihinde 3 gün, 8 Ocak tarihinde ise 8 günlük tutukluluk emri temin edildiğini aktardı.

Yürütülen polis soruşturmasında birçok banka ve iş yerlerine ait kamera kayıtlarına ulaşıldığını ve incelemelerin devam ettiğini belirten Bayraktar, zanlı Kurbani’nin olay gününden önce kullandığı GSM hattını olaydan sonra değiştirildiğinin tespit edildiğini ve incelemelerin devam ettiğini kaydetti.

Zanlı Müslüm Gerçek’in yürütülen polis soruşturmasının bu safhasından sonra olumsuz etki yaratamayacağı gerekçesi ile davalarında hazır bulunabilmesi maksadı ile mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep eden polis, zanlı Kurbani Üçok’un ise hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 6 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi ise, zanlı Müslüm Gerçek’in davalarında hazır bulunabilmesi maksadı ile yurt dışına çıkışını yasaklanması, beş bin TL najdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber iki kişinin 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartı ile tutuksuz yargılanmasını emretti.

Yargıç Ahmetraşit, zanlı Kurbani Üçok’un ise hakkında yürütülen polis soruşturmasının salimen yürütülebilmesi için 6 gün daha poliste tutuklu kalmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.