1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜÇÜ TEMİNATA BAĞLANDI İKİSİ CEZAEVİNDE
ÜÇÜ TEMİNATA BAĞLANDI İKİSİ CEZAEVİNDE

ÜÇÜ TEMİNATA BAĞLANDI İKİSİ CEZAEVİNDE

Üçü teminata bağlandı ikisi cezaevinde

A+A-

Polisin Lefkoşa Hastanesi Morgu önünde gerçekleştirdikleri uyuşturucu operasyonu ve sonrasında tutuklanan 5 kişi aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Devrim DEMİR

Lefkoşa’da Hastane Park yerinde 11 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda yakalanan zanlılar Adnan Yusein, Cengiz Saybaş ve Eser Sapan’dan yapılan sorgulama neticesinde hafta sonu tutuklanan Cengiz Han Topacık ve Orçun Gülseren aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Tutukluluk süreleri dolan zanlılar, dün teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.,

 

Uyuşturucu suçundan cezaevinde olan ve 1 ay önce şartlı tahliyeden yararlanarak serbest kalan Cengiz Han Topacık’ın sabıkası teminatta dikkate alındı.

Yargıç Cenkay İnan zanlıların ilerde yargılanmada hazır bulunmalarını sağlamak maksadı ile suça bağlantıları ve statülerine göre teminat şartı belirlediğine dikkati çekti.

Yargıç Cenkay İnan,  Eser Sapan ve Cengiz Han Topacık’ın yargılanıncaya kadar 2 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine karar verdi.

İnan, diğer zanlılar Adnan Yusein, Cengiz Saybaş ve Orçun Gülserener’in ise yurtdışına çıkışlarını yasaklayarak, 5’er Bin TL nakit teminat yatırması ve KKTC vatandaşı birer kefilin 30’ar bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

 

Soruşturma tamamlandı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Zor,  zanlılar Adnan Yusein, Cengiz Saybaş, Eser Sapan,  Cengiz Han Topacık ve Orçun Gülserener’in Temmuz ayı içerisinde meydana gelen uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf suçlarından tutuklandıklarını anlattı.

Zor, 11 Temmuz tarihinde Adnan Yusein’in kullanımındaki KM 610 plakalı araçta 6 gram Sentetik Cannabinoid ve içlerinde tütünle karışık Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan toplam 4 adet sarma sigara bulduğunu ve bahse konu şahıs ile araçta yolcu olarak bulunan Cengiz Saybaş’ın tutuklandığını söyledi.

Polis,  ileri soruşturmada zanlı Yusein’in gönüllü ifade verdiğini ve tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddeyi zanlı Eser Sapan’dan 30 gram olarak aldığı itirafında bulunduğunu itiraf etmesi üzerine Sapan’ın da tespit edilerek tutuklandığını belirtti.

Polis memuru Mustafa Zor, zanlı Sapan’dan alınan ifade neticesinde ise konu uyuşturucu maddeyi Temmuz ayı içerisinde zanlılar Cengizhan Topacık ve Orçun Gülserener’in 2 farklı günde toplamda 3 bin TL karşılığında 60 gram sentetik Cannabionit türü uyuşturucuyu sattıklarının tespit edildiğini söyledi.

Zanlı Topacık’ın gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiğini belirten Zor, soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Polis,  ayrıca zanlı Topacık’ın 1 ay önce benzer suçtan cezaevinde tahliye edildiğini, zanlı Sapan’ın ise TC vatandaşı olup ülkede turist statüsünde olduğunu belirtti.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.