1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UÇUCU MADDELERİN ZARARLARI
UÇUCU MADDELERİN ZARARLARI

UÇUCU MADDELERİN ZARARLARI

Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunmasına Dair Yasa Tasarısı”nı görüşerek, oybirliği ile onayladı;

A+A-

 

Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, “Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunmasına Dair Yasa Tasarısı”nı görüşerek, oybirliği ile onayladı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Komite, Salı günü saat 10.00’da CTP Lefkoşa Milletvekili Ahmet Gülle başkanlığında toplandı.

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi; CTP Milletvekili, Komite Başkanı Ahmet Gülle, DP-UG Milletvekili Komite Başkan Vekili Menteş Gündüz, CTP Milletvekili Hüseyin Erçal, UBP Milletvekili Ahmet Kaşif ve UBP Milletvekili Esat Ergün Serdaroğlu’ndan oluşuyor.

Komite toplantısına davetli olarak, Sağlık Bakanlığı, Mili Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’ndan yetkililer de katıldı.

Açıklamada, Başbakanlık bünyesinde oluşturulmuş olan Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu tarafından yapılan araştırmada “bally” isimli uçucu madde içeren ürünün amaçları dışında kötüye kullanılmasından dolayı çok sayıda çocuğun, ciddi şekilde bağımlılık yapan ve kullanılması sırasında ölüm riski de olan bu maddeyi soluyarak fiziksel, ruhsal ve maddi kayıplara uğradığının saptandığı kaydedildi.

Açıklamada, Komisyona “bally” ile ilgili yoğun şikayet ve başvurular yapıldığı ancak konuyla ilgili yasal düzenleme olmaması nedeniyle polis birimlerinin de bu konuda gelen şikayetler konusunda önleyici tedbir almakta zorlandığı belirtildi.

“Bally” kullanımının ilkokul seviyesine kadar düştüğü belirtilen açıklamada, bu maddenin kötüye kullanımını engellemek ve toplumsal zararlarının önüne geçmek için yasal düzenlemeye gidilmesinin kaçınılmaz bir gereklilik olduğu, söz konusu yasa tasarsının bu nedenle hazırlandığı ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.