1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "ÜÇÜNCÜ ÜLKELERİN MESAJLARIYLA HAREKET ETMİYORUM"
"ÜÇÜNCÜ ÜLKELERİN MESAJLARIYLA HAREKET ETMİYORUM"

"ÜÇÜNCÜ ÜLKELERİN MESAJLARIYLA HAREKET ETMİYORUM"

"ÜÇÜNCÜ ÜLKELERİN MESAJLARIYLA HAREKET ETMİYORUM"

A+A-

“SİYASİ YAŞAMIMDA HEP ANAVATAN TÜRKİYE’DEN KKTC’YE SU GETİRİLMESİ HAYALİYLE YAŞADIM… SU KONUSUNDA HAZIRLIKLAR BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALI VE GEREKLİ KARARLAR ALINMALI”

“BİRİNCİ TURDAN BİTECEK”

 Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, siyasi hayatı boyunca Anavatan Türkiye’den KKTC’ye su getirilmesi hayaliyle yaşadığını ifade ederek, su konusunda hazırlıkların bir an önce tamamlanması ve gerekli kararların alınması gerektiğini vurguladı.

Basın bürosundan yapılan açıklamaya göre Eroğlu, eşi Meral Eroğlu ile birlikte UBP Güzelyurt İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği kokteyle katıldı.

UBP Güzelyurt İlçe Başkanı ve Milletvekili Kemal Dürüst etkinlikte yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun Kıbrıs konusundaki gelişmeler ve iç konular dolayısıyla görevine devam etmesi gerektiğini söyledi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, UBP’nin gerek iktidar gerekse muhalefette ülke politikalarına yön verdiğini belirtti.

UBP'nin, “devletin kurucusu ve sevdalısı” olduğunu ifade eden  Özgürgün, birinci hedeflerinin KKTC olduğunu söyledi.

Özgürgün konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim birinci hedefimiz devlete ve kurumlarına sahip çıkıp zarar verenlere karşı mücadele etmektir. Önceliğimiz Cumhurbaşkanımız Eroğlu'nun görevini sürdürmesidir. Bunun için çok çalışacak ve seçimi birinci turdan kazanacağız” dedi.

"UBP VE DP-UG'YE YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da yaptığı konuşmada, UBP'lilerin gösterdiği ilgiye teşekkür ederek, 5 yıl önce yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde de birlikte aynı heyecanı  yaşadıklarını anımsattı.

UBP organlarından gelen "Eroğlu aday ol" çağrıları ve ardından DP-UG’nin  de bu yönde aldığı karar neticesinde aday olduğunu ifade eden Eroğlu, her iki partiye de verdikleri destek için teşekkür etti.

Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu seçim önemli. Aslında her seçim önemli. Bu seçim geçmişte yapılan seçimlerden daha da önemli. Çünkü Rum'un tavrını görüyorsunuz. Sudan bahanelerle masadan kaçıyor. Geçtiğimiz gün BM Genel Sekreteri'nin danışmanı bizimle görüştü. Anladığım kadarıyla Anastasiadis'in masaya dönme niyeti yok. Niyeti, onların işgalindeki devleti tanıyalım ve azınlık haklarına onay verelim. İşte bu nedenle müzakere masasında tecrübeli birinin oturması gerekiyor.  Ben 39 yıldır siyasetin, 52 yıldır da Kıbrıs konusunun içindeyim. Birisi 2.5 ay seçim yasakları içerisinde başbakanlık yaptı, şimdi ‘ben başbakanlık yaptım’ diyor. Ben 20 yıl başbakanlık yaptım, başbakanlık yaptım demiyorum…"

"SİZİN NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜZÜ BİLİYORUM"

Güzelyurt'un önemine de değinen Cumhurbaşkanı Eroğlu, siyasi hayatında sürekli Güzelyurt bölgesini nasıl kalkındıracağ arayışı içinde olduğunu,  bölgede açılan iki üniversitenin de kuruluşunda imzası bulunduğunu kaydetti.

Başbakan olmanın plan yapmayı bilme demek olduğunu belirten Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye hükümetleri ve başbakanlarıyla görüşmeler, toplantılar yaparak bir çok gelişmeye imza attık. Siyasette hedef belirlemesini bilmek lazım. Bu plan, program ve akıl ister. Ben siyasi hayatımda hep KKTC'ye su getirme hayalini yaşadım. Ankara hükümetleriyle hep bu konuyu görüştüm. En sonunda su geliyor. Bunların düşünüp uygulanması için temaslar yaptım ve bu günlere geldik. Su konusunda dikkati olmak ve bu suyu doğru değerlendirmek lazım. Bu su gelirken hazırlıklar bir an önce tamamlanmalı ve gereken kararlar alınmalıdır.”

"ÜÇÜNCÜ ÜLKELERİN MESAJLARIYLA HAREKET ETMİYORUM"

Halkın Türkiye'nin etkin ve fiili garantisinin devam etmesini istediğini bildiğini ve bunu müzakere masasına taşıdığını söyleyen Eroğlu, KKTC vatandaşları arasında ayırım yapılmadığını ve bu konunun da masaya taşındığını belirtti.

"Biz masada Kıbrıs Türk halkının sesi olduk. Üçüncü ülkelerden mesaj alarak hareket eden biri değiliz" diyen Eroğlu, yıllardır halkın arasında olduğunu ve halkın sesini dinlediğini vurguladı.

“BİRİNCİ TURDAN BİTECEK”

Cumhurbaşkanı Eroğlu 19 Nisan seçimleri ile ilgili şunları ifade etti:

"Karşımda 3 aday var. Onlar hakkında konuşmak istemem. Hele bir tanesi acemi, ustalarının yazdığı ve eline tutuşturduğu şeyleri söyleyen bir arkadaşımız... Ona kolay gelsin. 2 arkadaş daha var. Onlara da birşey diyecek değilim. Çünkü halk neyi seçeceğini biliyor. Halk kendi liderini seçiyor. Benim sizden zerre kadar şüphem yok. Bu iş birinci turda bitmeli. Bana sorarsanız biter mi? Bu iş birinci turdan bitecek. Cumhurbaşkanlığı makamının yetkileri de bellidir. Ama bu arkadaşlar seçilirlerse başbakan gibi hareket edeceklerini söylüyorlar. Biz haddimizi de, başbakanın ve cumhurbaşkanının yetkilerini de biliriz. Biz ne yaptık? Çocuk istismarı ile ilgili uzmanlarla yasa hazırladık. Engellilerle ilgili bütün sorunlarla eşim ilgileniyor. Senfoni orkestrası kurmak için yasasını yaptık ve meclisten geçti. Şimdi gerekli tüzüğü Bakanlar Kurulu'ndan geçirmiyorlar.  Eninde sonunda geçireceklerdir. Mühim olan 19 Nisan'da yapılacak seçimdir. 19 Nisan akşamı, burada değil meydanda miting yapmak, havai fişekler atmak istiyorsanız sandıklara koşacaksınız."

“İŞTE TECRÜBE BUDUR”

Kıbrıs konusunda ve bir çok konuda da Anavatan Türkiye ile işbirliği ve diyalog içerisinde olduklarını söyleyen Eroğlu, "Yıllarca gelmiş geçmiş Ankara hükümetleri ve yabancılarla görüşmeler, toplantılar yaptım. İşte tecrübe budur" dedi.

Hükümeti eleştirmekten kaçındığını kaydeden Eroğlu, yapılan son eylemleri kendisinin kışkırttığı gibi söylemleri hatırlatarak, “CTP'deki arkadaşların en büyük hastalığı her zaman bizi eleştirmek oldu" diye konuştu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.