1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UÇUŞ EMNİYETİNİ TEHLİKEYE SOKTU VE…
UÇUŞ EMNİYETİNİ TEHLİKEYE SOKTU VE…

UÇUŞ EMNİYETİNİ TEHLİKEYE SOKTU VE…

Ercan Havaalanı’na alçalan uçaklara lazer ışığı tutarak rotalarının karışmasına neden olmaya çalıştığı öne sürülen Yunsal Günsev tutuklandı

A+A-

Beyarmudu köyünde yaşayan ve ismi daha önce insan kaçakçılığı ve kaçak et meselelerine karışan Yunsal Günsev, dün günün ilk saatlerinde iki farklı uçağa yüksek güce sahip lazer ışığı tuttuğu ve uçakların rotalarının karışmasına neden olmaya çalıştığı gerekçesiyle polis tarafından tutuklandı.

Türk Hava Yolları (THY) Ankara –Ercan uçağına ve Onur Air’e ait Trabzon-Ercan uçağına lazer tutup pilotlarının rotalarını karıştırmasına neden olmaya çalıştığı iddia edilen zanlı Yunsal Günsev’i polis bir taksi şoförünün ihbarı sonucu tespit edip tutukladı.

Söz konusu uçakların pilotlarının da şiddetli lazer ışığına maruz kaldıkları sırada Ercan’da kuleyi bilgilendirdikleri ve kulenin durumu hemen Dörtyol Polis Karakolu’na bildirdiği öğrenildi.

İşlenen suçun ceza yasasında 7 yıla kadar hapislik cezası öngördüğü öğrenilirken zanlının Başsavcılığın istemine göre Ağır Ceza Mahkemeleri’nde yargılanabileceği bildirildi.

Yüzlerce uçak yolcusunun büyük tehlike atlatmasına neden olan zanlı, mahkeme emri gereği KKTC vatandaşı bir kefilin imza ettiği 25 bin TL’lik kefalet emri ile serbest kaldı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Dörtyol Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Enis Özdemir’i tanık olarak dinletti.

Tanık polis, zanlının 12 Ağustos 2013 tarihinde saat 01.00 ve 01.10 saatleri arasında Beyarmudu köyündeki evinin balkonunda oturduğu sırada Türk Hava Yolları’na ait Ankara- Ercan seferini yapan ve Onur Air’a ait Trabzon-Ercan seferini yapan uçaklara tasarrufundaki lazer ışığını tutarak yönlerini kaybetmelerini sağlamaya çalıştığını söyledi.

Zanlının uçakların uçuş emniyetlerini tehdit ettiğini anlatan polis memuru, zanlının aynı anda evinin önünden geçen bir araca da söz konusu lazerin ışığını tuttuğunu ve o aracın şoförünün durumu polise bildirmesi üzerine zanlının tespit edilerek tutuklandığını kaydetti.

Zanlının uçakların rotalarını değiştirmeye çalıştığına değinen tahkikat memuru, KKTC vatandaşı olan zanlı aleyhine yürütülen polis soruşturmasının sona erdiğini bildirdi.

Polis memuru, mahkemeden zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadıyla uygun bir teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

Yargıç Banu Soyer, KKTC vatandaşı 1 kefilin zanlı lehine 25 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi karşılığında serbest bırakılması direktifi verirken zanlının pasaport ve seyahat belgelerine el koyarak KKTC dışına çıkışına yasak getirdi.

Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.