1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UCUZ KURTULDULAR
UCUZ KURTULDULAR

UCUZ KURTULDULAR

Ucuz kurtuldular

A+A-

Yenierenköy bölgesinde 2013 yılı ocak ayı içerisinde eski eser bulmak için kazı yapan ve yapılan kazılardan 15 adet, 96 bin TL değerinde eski eseri tasarrufunda bulunduran; Adem Yılmaz, Yeliz Çoban ve Levent Ocak’ ın davaları dün sonuçlandı.

Mahkemeye olguları aktaran İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Mustafa İldeniz, sanıkların 2013 yılı ocak ayı içerisinde Yenierenköy’ de Mansura isimli bir restaurantın bulunduğu mevkide kanunsuz olarak kazı yaptıklarını söyledi.

Eserler geometrik döneme aitti

Sanıkların alınan bir ihbar ile 21 Mart 2013 tarihinde 15 adet 96 bin TL değerindeki eski eserlerin tasarrufunda bulundurdukları gerekçesi ile tutuklandıklarını söyleyen İldeniz, geometrik döneme ait olan bu eserleri tasarrufunda bulunduran sanıkların suçlarını kabul ettiklerini aktardı.

Sanık avukatları sanıkların pişman olduklarını ve mahkemeden özür dilediklerini söyleyerek mahkemenin sanıklara mülayim davranmasını talep etti.

Hafifletici nedenler göz önüne alındı

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti adına kararı okuyan Yargıç Banu Soyer,  suçun vahamiyetinin altını çizdi. Verilecek olan cezanın ibret verici ve benzer suçu işlemeye meyilli olan kişileri caydırıcı nitelikte olması gerektiğini vurgulayan Soyer, sanıkların kişiler ve ailevi durumlarını, pişman olmalarını, adaletin erken tecellisine katkı koymalarını ve önceden benzer sabıkaları olmamalarını sanıklar lehine hafifletici bir neden olarak değerlendirdikten sonra sanık 1 Adem Yılmaz’ ı 2 ay,  sanık 3 Levent Ocak’ ı 1 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı. Sanık 2 Yeliz Çoban hakkında 2 yıl boyunca sulh ve sükunu koruyacağına dair 50 bin TL’ lik kefalet senedi imza etmesine emir verdiklerini söyledi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.