1. HABERLER

  2. SPOR

  3. UEFA'DAN KARAR ÇIKTI
UEFA'DAN KARAR ÇIKTI

UEFA'DAN KARAR ÇIKTI

Avrupa'ya gitme hakkı...

A+A-

2.5 MİLYONLUK ONAY

Finansal Fair Play anlaşmasında zararı 10 milyon Euro’da tutmak zorunda olan Fenerbahçe’de 12.5 milyon Euroluk bir rakam ortaya çıktı. Ancak UEFA, gelirlerin Türk lirası giderlerin de Euro olması durumunu anlayışla karşıladı.

SENAD OK

UEFA ile yapılan Finansal Fair Play anlaşması çerçevesinde Fenerbahçe, bu sezonki zararını 10 milyon Euro’ya indirmek zorunda.

Ancak artan döviz kuru ve gelirlerin büyük bölümünün de Türk Lirası olması sebebiyle sarı-lacivertliler zararı bu noktaya indiremedi. Geçtiğimiz ay konuyla ilgili olarak As Başkanlar Şekip Mosturoğlu ve Ozan Balaban İsviçre’ye gidip UEFA yetkilileri ile görüştüler.

Burada kur farkından dolayı yaşanan sıkıntı dile getirildi ve konuyla ilgili bir sunum yapıldı. Sarı-lacivertlilerin gelir gider farkı arasında 12.5 milyon Euro bulunuyor. Aradaki 2.5 milyon Euro luk farkın temeli ise gelirlerin büyük bölümünün Türk Lirası giderlerin de Euro olması. Kur sıkıntısı sebebiyle Fenerbahçe’nin yaşadığı bu sıkıntıyı UEFA anlayışla karşıladı. Alınan karar gereği sarı-lacivertlilerin gelecek sezon Avrupa kupalarına katılmasına bir engel olmadığı kulübe iletildi.

Sarı-lacivertli kulübün, kur farkına rağmen zararını 12.5 milyon Euro’ya indirmesinde iki önemli detay bulunuyor. İlki Simon Kjaer’in 13.5 milyon euro bonservis bedeli ile Sevilla’ya satılması. Diğer bir gelir kalemi ise Acıbadem ile yapılan sponsorluk anlaşması oldu. Acıbadem ile yapılan anlaşma ek gelir olarak rapora eklenince zararın azaltılması daha kolay oldu. Gelecek sezon ise sarı-lacivertli yönetimi daha zor bir yıl bekliyor. Yapılan anlaşma gereği zararın sıfırlanması gerekiyor.

Kaynak: Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.