1. HABERLER

  2. SPOR

  3. UEFA'NIN KARARI BEKLENİYOR!
UEFA'NIN KARARI BEKLENİYOR!

UEFA'NIN KARARI BEKLENİYOR!

Türk futbolunda bütün gözler İsviçre'den gelecek habere çevrildi. UEFA kararların yazımını tamamladı.

A+A-

Türk futbolunda gözler İsviçre'den gelecek haberde. Şike soruşturmasıyla ilgili olarak UEFA Disiplin Kurulu’na sevkedilen Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin heyecanlı bekleyişi sürerken UEFA, bu iki takım hakkında aldığı kararların yazımını tamamladı. UEFA'nın verdiği kararları kısa süre içinde kulüp ve kişilere tebliğ etmiş olması, önümüzdeki saatlerde ise resmi siteden açıklama yapılması bekleniyor.

CEZA GELİRSE TAHKİM'E

UEFA Disiplin Kurulu savunmasını geçtiğimiz cuma günü veren Beşiktaş ve Cumartesi günü duruşmalı toplantıda UEFA Disiplin Kurulu'nun karşısına çıkan Fenerbahçe, herhangi bir ceza açıklanması durumunda konuyu UEFA Tahkim Kurulu'na taşıyacak. Her iki kulübün de Tahkim Kurulu'na itiraz için 1 haftalık süreleri olacak.

HANGİ CEZALAR TALEP EDİLİYOR?

UEFA Disiplin Müfettişi Miguel Palacios, Fenerbahçe'nin gelecek 2 sezon Avrupa Kupaları’ndan men edilmesini, Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Ali Yıldırım ve Cemil Turan'ın ise hak mahrumiyeti cezası almasını talep etmişti.

Müfettiş Palacios'un raporunda Beşiktaş'ın da 1 yıl Avrupa'dan men edilmesi; ayrıca eski yöneticisi Serdal Adalı ve eski teknik direktör Tayfur Havutçu'ya da hak mahrumiyeti cezası verilmesi talep edilmişti.

UEFA'dan gelecek kararı bekleyen Fenerbahçe ve Beşiktaş, ceza alması halinde konuyu Tahkim Kurulu'na, oradan da sonuç alamazsa CAS'a taşıyacak.

UEFA Tahkim Kurulu'nun itirazları inceledikten sonra en geç 15 Temmuz'a kadar bir sonuca varması bekleniyor. İki kulübün Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a da başvurma hakkı bulunuyor.

 

Vatan

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.