1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UHH:”KKTC’Yİ YÜCELTMEK KIBRIS TÜRK HALKININ ÖNDE GELEN GÖREVİ”
UHH:”KKTC’Yİ YÜCELTMEK KIBRIS TÜRK HALKININ ÖNDE GELEN GÖREVİ”

UHH:”KKTC’Yİ YÜCELTMEK KIBRIS TÜRK HALKININ ÖNDE GELEN GÖREVİ”

Ulusal Halk Hareketi ve Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

A+A-

TMT:”KIBRIS TÜRK HALKININ BARIŞ VE HUZUR İÇERİSİNDE YAŞAMAKTAN ÖTE HİÇBİR AMACI OLMAMIŞTIR”

Ulusal Halk Hareketi  (UHH) ve  Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği  Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

UHH

Ulusal Halk Hareketi Genel Koordinatörü Taner Etkin mesajında,  Kıbrıs Türk halkının  1963’ten bu yana, 50 yılı aşan bir süredir,  Kıbrıs’ta vermekte olduğu varoluş ve özgürlük mücadelesinin en önemli sonuç veren aşamasının, Barış Harekatı olduğunu kaydetti.

Halkın bayramını kutlayan Etkin,  şehitleri ve gazileri andı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne şükranlarını sundu.

Etkin,  Kıbrıs Türk halkının  bugüne kadar üzerine düşen zor ve şerefli görevi hakkı ile yerine getirerek,  varoluş ve özgürlük mücadelesini  devlet erki ile taçlandırdığını kaydetti.

Etkin,  Türkiye’nin de  yakın destek ve yardımları ile oluşturulan  egemen devlet Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni her alanda yücelterek kalkındırmak, egemen devlet varlığını koruyarak dünyaya tanıtmanın Kıbrıs Türk halkının önde gelen görevlerinden olduğunu ifade etti.

TMT

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora da, mesajında Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesini anlatarak, “ Kıbrıs Türk halkının ata yadigârı bu topraklarda barış, huzur ve güven içinde yaşamaktan öte bir amacı hiçbir zaman olmamıştır. Bugün de o amaç değişmemiştir” dedi.

Bora,  Türk Barış Kuvvetleri’nin barışçı müdahalesinin Rumları bir iç kavgadan kurtardığı gibi, Yunanistan’da cuntanın iktidardan devrilip, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karamanlis’in yurduna dönmesine  ve demokrasinin yeniden tesisine vesile olduğunu ifade etti.

Bora, “Kıbrıs Türk halkı 11 yıl zulme ve yokluğa karşı direndi, boyun eğmedi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin zamanında müdahalesi ile topyekûn bir Rum – Yunan katliamından kurtarıldı. Bugün Anavatan Türkiye’nin tanıdığı bağımsız bir devleti vardır. Kıbrıs Türk halkı devletini sonsuza dek yaşatmak azmi ve kararlılığındadır” dedi.

Birleşik bir Kıbrıs’ın sahibinin  Kıbrıs Türk halkı olmayacağını vurgulayan Bora, sürdürülen görüşmelerden olumlu sonuç beklenmemesi gerektiğini, Rum-Yunan ikilisi ile destekçilerinin amacının   Kıbrıs Türk halkını devletinden vazgeçirmek olduğunu ifade etti.

Bora, şehit ve gazileri minnet ve şükranla anarak, “Ne mutlu devletimizi kuranlara, ne mutlu kimseye boyun eğmeyerek bağımsız devletimizi büyük bir sebat ve inançla savunanlara" dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.