1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. UKRAYNA'DA ÇATIŞMALAR EN AZ 200 KİŞİNİN CANINA MAL OLDU
UKRAYNA'DA ÇATIŞMALAR EN AZ 200 KİŞİNİN CANINA MAL OLDU

UKRAYNA'DA ÇATIŞMALAR EN AZ 200 KİŞİNİN CANINA MAL OLDU

Ukrayna'nın doğusundaki İllovaysk ilçesinde Rusya yanlısı ayrılıkçılar

A+A-

 

Ukrayna'nın doğusundaki İllovaysk ilçesinde Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Ukrayna ordusu arasında son 20 gündür aralıksız süren çatışmalarda en az 200 sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.
     
İllovaysk ilçe yöneticisi Natalia Petronova, yaptığı açıklamada, çatışmalardan önce ilçede 17 bin kişinin yaşadığını belirterek ilçe nüfusunun artık 5 binden az olduğunu söyledi.
     
Petronova, şöyle devam etti:
     
"İlçemizde üç okul vardı. Üçü de enkaz halinde. İlçede neredeyse hasar görmeyen bina yok. İnsanlar geri dönmek isteseler bile, dönecek, kalacak yerleri yok. Çatışmalarda ölen 10 kişinin defnedilmesine yardım ettim. Ölenler kendi evlerinin önünde uygun yerlere gömüldüler. İlçede hayatını kaybedenlerin sayısını tam olarak bilmiyorum ancak insanlar zararlarını beyan etmek için dilekçe veriyorlar. Ölü sayısının 200'ün üzerinde olduğunu tahmin ediyorum."
     
İllovaysk'ta yaşayan 89 yaşındaki İvan İvonoviç, top mermileri düşen evinin yerle bir olduğunu söyleyerek aynı caddede oturan torununun evinde bulunduğu için hayatta kaldığını anlattı. İvanoviç, üzerindeki kıyafetlerinden başka bir şeyinin kalmadığını, bunu hak edecek ne yaptığını bilmediğini ifade etti.
     
İllovaysk ilçesine bağlı Mnohopillya ve Chervonosilske köylerinde de Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Ukrayna ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı, çatışmalarda Ukrayna ordusuna ait 30'dan fazla tank, zırhlı araç ve askeri kamyonun tahrip edildiği ya da kullanılamaz hale geldiği öğrenildi. Buradaki çatışmalarda Ukrayna ordusundan 80'den fazla askerin hayatını kaybettiği öne sürüldü.
     
Ukrayna ordusuna ait top mermisi ya da roketle vurulmuş tanklar, yanmış askeri araçlar Mnohopillya ve Chervonosilske köyleri arasındaki geniş arazide bulunuyor. Köy halkı çekebildikleri yanmış araçları arazilerinden uzaklaştırırken, büyük askeri araçların çekilmesi için vinçler bekleniyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.