1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. UKRAYNA'DA İLK BİLANÇO 1 ÖLÜ!
UKRAYNA'DA İLK BİLANÇO 1 ÖLÜ!

UKRAYNA'DA İLK BİLANÇO 1 ÖLÜ!

Ukrayna’daki terör karşıtı operasyonda ilk bilanço:1 ölü 5 yaralı

A+A-

Ukrayna yönetiminin ülkenin doğusundaki Donetsk kentine bağlı Slavyansk kasabasında başlattığı "terörle mücadele operasyonu" sırasında ilk can kaybı açıklaması yapıldı.

 
 

Operasyon sırasında kasaba girişindeki iki kontrol noktasının Rusya yanlısı silahlı çetelerden temizlendiğini açıklayan Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, “İki taraftan da can kaybı var. Bizden 5 güvenlik görevlisi yaralanırken bir arkadaşımız da hayatını kaybetti. Karşı taraftan imha ettiğimiz terörist sayısının çok daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Ancak geri çekilen teröristler ölenleri de beraberinde götürdükleri için tam sayı veremiyorum” şeklinde konuştu.

Ukrayna yönetiminin ülkenin doğusunda sabah başlattığı kapsamlı terörle mücadele operasyonunu Slavyansk kasabası merkezinde sürdürüldüğünü de sözlerine ekleyen Avakov, “Operasyona tüm güvenlik birimleri katılıyor. Ayrıca operasyona havadan helikopterlerle destek veriliyor. Slavyansk ile Kramatorsk kasabalarında Rusya yanlısı silahlı kişilerin sivil halkı siper olarak kullanmaya başladığı için operasyona şu anda ara verdik. Siviller arasında can kaybı olmaması için yeni taktik belirliyoruz” dedi.

Ukrayna’nın doğusundaki Slavyansk kasabasında, Rusya yanlısı protestocuların denetimi ele geçirmesinin ardından bugün sabah saatlerinde, Kiev yönetimi tarafından “terörle mücadele operasyonu” başlatıldığı açıklanmıştı.

İçişleri Bakanı Arsev Avakov’un Facebook sayfasından paylaştığı mesajda Rusya yanlısı göstericilerin polis merkezini ele geçirdiği kentte başlatılan operasyonla ilgili olarak, “Ülkedeki tüm güvenlik birimleri operasyona katılıyor. Tanrı bizimle olsun” demişti. Avakov, sivil halktan kasabanın meydanından uzaklaşmalarını, mümkün olduğunca evlerinden çıkmayıp, camlardan uzak durmalarını istedi.

 

RASMUSSEN: SON DERECE ENDİŞELİYİZ
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Ukrayna'nın doğusunda gerilimin daha da tırmanmasından son derece endişeli olduğunu ifade etti.
     
Rasmussen, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Kırım'ın "yasa dışı ve gayrimeşru şekilde ele geçirilişinde" Rus birliklerince giyilen türden rütbe işaretlerinin olmadığı üniformalar giyen, özel Rus silahlarıyla donanmış insanların yeniden ortaya çıkmasının vahim bir gelişme olduğunu belirtti.
     
Rusya yanlısı ayrılıkçıların, egemen bir devlet olan Ukrayna'yı istikrarsızlaştırma amacıyla planlı bir şiddet kampanyası yürüttüklerini gördüklerini kaydeden Rasmussen, Rusya'ya, özel güçler de dahil olmak üzere Ukrayna sınırındaki güçlerini çekme çağrısı yaptı.
     
Rasmussen, "Herhangi bir bahaneyle daha fazla Rus askeri girişimi, sadece Rusya'nın uluslararası izolasyonunu derinleştirecektir" dedi.

 

BELEDİYE BAŞKANI KAÇTI
Dün Slavyansk’ta yaşanan olaylarda, kamu binaları işgal edilen Donetsk’in 90 kilometre kuzeyindeki Slavyansk kasabasında görülen “bayraksız üniformalı ve maskeli askerler” polis merkezini basarak ve kasabanın denetimini gele geçirmişti. Bu arada dün Rusya yanlısı silahlı gurupları desteklediğini açıklayan ve Slavyansk kasabasında Rusya’ya bağlanma referandumu yapmaya kararlı olduklarını duyuran kadın Belediye Başkanı Nelya Ştepa’nın kasabadan kaçtığı bildirildi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.