1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. UKRAYNA'DA YENİLENEN SEÇİMLER
UKRAYNA'DA YENİLENEN SEÇİMLER

UKRAYNA'DA YENİLENEN SEÇİMLER

Ukrayna'daki bazı tartışmalı seçim bölgelerinde

A+A-

Ukrayna'daki bazı tartışmalı seçim bölgelerinde geçen hafta beş seçim bölgesinde tekrarlanan genel seçimlerde dört bölgede iktidara yakın adaylar kazandı.

 

15 Aralık'ta yenilenen seçimlerde bir bölgede ise muhalefetteki Batkivşçina'nın adayı yarışı önde bitirdi.

Parlamento seçimlerinin tamamlanmadığı Kiev'deki Obuhov ilçesi, Nikolaey şehrindeki Pervomaysk, Çerkassiy şehrindeki Kanev ilçesi, Çerkassi şehrindeki 194 numaralı bölge ile Kiev'deki Şevçenkovskiy İlçesi'ndeki 223 numaralı seçim bölgesinde parlamento seçimleri tekrar edildi.

Siyasi gözlemciler, sonuçların iktidar için moral verici olduğu yorumunda bulundu. Kiev'in iki büyük ilçesi Obuhov ve Vasilkov'da bölgeler partisi adaylarının kazanması iktidarın başkentteki ağırlığını arttırırken, ülkenin en büyük ikinci liman kenti Nikolaev'de iktidardaki Bölgeler Partisi'ne yakın bir ismin kazanması siyasi kriz ile boğuşan hükümetin moralini yükseltti. Muhalefet ise yenilenen seçimlerde sadece bir seçim bölgesinde ağırlığını koyabildi.

Ukrayna Parlamentosu Verhovna Rada, 2012 parlamento seçimlerinin beş seçim bölgesinde tekrarlanmasına karar vermişti.

2012 genel seçimlerinde beş siyasi partinin grup kurduğu 450 sandalyeli Ukrayna Parlamentosu'nda iktidardaki Bölgeler Partisi'nin 210 milletvekili bulunuyor. Muhalefetteki Batkivşçina (Vatan) 99, UDAR (Darbe) 42, Svoboda (Özgürlü) 37, Ukrayna Komunist Partisi 32 sandalyeye sahip. Ukrayna parlamentosunda bağımsızların sayısı ise 30.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.