1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UKÜ HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULDU
UKÜ HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULDU

UKÜ HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULDU

UKÜ Haberleşme Teknolojileri Araştırma Merkezi kuruldu.

A+A-

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Haberleşme Teknolojileri Araştırma Merkezi kuruldu.

UKÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, haberleşme sistemlerine yönelik bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yürütüleceği Merkezin, ülke ekonomisine de önemli katkıda bulunması bekleniyor.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Haberleşme Teknolojileri Araştırma Merkezi Müdürü ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Toycan, Merkez’in kurulma amacı ve faaliyet alanlarını açıkladı. 

Toycan, UKÜ Haberleşme Teknolojileri Araştırma Merkezi’nin, sinyal işleme, haberleşme ağ tasarımları, iletim sistemleri, yeni nesil kablosuz ağlar ve optik haberleşme sistemlerine yönelik bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunmak amacıya kurulduğunu belirtti.

Bu faaliyetleri ülke ekonomisine katkıda bulunacak şekilde uygulamaya geçireceklerini dile getiren Toycan, Araştırma Merkezi’nde insan vücuduna yerleştirilecek implant anten tasarımlarının yanında 4G mobil haberleşme ve bütünleşik optik/kablosuz haberleşme teknolojilerinin laboratuvar ortamında deneysel ve teorik olarak da çalışılacağını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Toycan, söz konusu teknolojilerin ülkedeki teknolojik altyapı ve uygulamalara önemli katkı sağlayacağına olan inancını da dile getirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.