1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UKÜ, IBM'İN EĞİTİM SEMİNERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
UKÜ, IBM'İN EĞİTİM SEMİNERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

UKÜ, IBM'İN EĞİTİM SEMİNERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), IBM (International Business Machines) Türkiye şubesinin (IBM Türk) üniversite ile ilişkileri çerçevesinde gerçekleştirilen “Yazılım Akademisi Yarışması 2013”ün Kuzey Kıbrıs’taki eğitim programına ev sahipliği yapıyo

A+A-

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), IBM (International Business Machines) Türkiye şubesinin (IBM Türk) üniversite ile ilişkileri çerçevesinde gerçekleştirilen “Yazılım Akademisi Yarışması 2013”ün Kuzey Kıbrıs’taki eğitim programına ev sahipliği yapıyor.

UKÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, 4, 5 ve 6 Kasım’da gerçekleştirilecek seminerde IBM Türkiye yetkilileri tarafından IBM yazılımları konusunda eğitim verilecek.

IBM bu seminerle, yazılım konusunda ilgili öğrencilere ulaşmayı ve beceri geliştirerek IT sektörünün büyümesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

UKÜ Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Devrim Seral konuyla ilgili yaptığı açıklamada, UKÜ yazılım takımlarının Yazılım Akademisi Yarışması’nda 2011 yılı haricinde her yıl ilk 10’a girme başarısı gösterdiğini; 2010 yılında “Armonk” takımı ile ikincilik, 2012 yılında ise “Quantum” takımı ile üçüncülük aldığını ifade etti.

Seral, UKÜ’lü öğrencilerin oluşturduğu yazılım takımlarının Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ile yarışarak önemli başarılar elde ettiğini de kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.