1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UKÜ, İZMİR’DE ARKEOLOJİ ÇALIŞMALARINI TANITTI
UKÜ, İZMİR’DE ARKEOLOJİ ÇALIŞMALARINI TANITTI

UKÜ, İZMİR’DE ARKEOLOJİ ÇALIŞMALARINI TANITTI

UKÜ, İZMİR’DE ARKEOLOJİ ÇALIŞMALARINI TANITTI

A+A-

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Arkeoloji, Kültürel Miras ve Konservasyon Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Müge Şevketoğlu, Ankara Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin  (ANKÜSAM) davetlisi olarak gittiği İzmir’de, Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirdikleri kazı çalışmaları ve bulguları içeren seminer verdi.

UKÜ’den verilen bilgiye göre, Ankara Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin, İzmir’in Urla ve Çeşme ilçelerinde sürdürdüğü kara ve deniz araştırmalarına davetli olarak katılan Şevketoğlu, kazılara katılan uzman ve öğrencilere “UKÜ Arkeoloji, Kültürel Miras ve Konservasyon Merkezi’nin Çalışmalarına Kısa Bir Bakış” konulu seminer verdi. Söz konusu seminerde Şevketoğlu, 2009 yılında açılan Merkezin yaptığı konservasyon, kültürel miras çalışmaları ve de Tatlısu Çiftlikdüzü’ndeki kazı çalışmalarında elde edilen bulguları paylaştı. Yrd. Doç. Dr. Müge Şevketoğlu, seminerde özellikle ulusal ve uluslararası basında da geniş yer bulan Tatlısu’daki “İlk Kıbrıslıların kalıntıları” ile ilgili kazı çalışmasına değindi. Şevketoğlu ayrıca Merkez’in, Tatlısu kazılarında elde ettiği bulgularla Ortadoğu, Anadolu, Kıbrıs ve Akdeniz arkeolojisine yaptığı katkılardan bahsetti.

Yrd. Doç. Dr. Müge Şevketoğlu, ziyaret çerçevesinde İzmir’in Urla ve Çeşme ilçelerinde yapılan kara ve deniz araştırmalarını yakından gözlemleyerek bilgi alış verişinde bulunduğunu ve ileride Ankara Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi ile ortak çalışmalar yapmayı hedeflediklerini aktardı. Şevketoğlu, ANKÜSAM ile ilk aşamada öğrenci desteği, daha sonra da diğer bilimsel konularda yardımlaşma sağlanmasının, “Kıbrıs arkeolojisi için bulunmaz bir fırsat olduğunu” sözlerine ekledi.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.