1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UKÜ’DE “MAZMUNLAR” KONFERANSI VE İMZA GÜNÜ
UKÜ’DE “MAZMUNLAR” KONFERANSI VE İMZA GÜNÜ

UKÜ’DE “MAZMUNLAR” KONFERANSI VE İMZA GÜNÜ

UKÜ’DE “MAZMUNLAR” KONFERANSI VE İMZA GÜNÜ

A+A-

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde Eğitim Fakültesi tarafından Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu’nun konuşmacı olduğu “Eski Türk Edebiyatı’nda Mazmunlar” konulu konferans düzenlendi. Aynı gün Prof. Dr. Tavukçu’nun, Kıbrıs Türk kültürü üzerine yaptığı araştırma ve şiirleriyle tanınan Harid Fedai için hazırlattığı  “Harid Fedai Armağanı” isimli kitabın imza günü de yapıldı.

UKÜ’den yapılan açıklamaya göre, Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Seçim, YÖDAK Üyesi Prof. Dr. Günay Umay, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karakartal, araştırmacı - yazar ve şair Harid Fedai ile çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenciler katıldı. 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu, konferansta  Fuzûlî’nin ve diğer Divan Edebiyatı’ndaki şairlerin beyitleri üzerinden örnekler vererek mazmunu anlattı. Mazmunun birçok anlamı olduğunu belirten Prof. Dr. Tavukçu, doğrudan doğruya ifade edilmeyen ancak belli ipuçlarıyla ulaşılan gizli anlam manasına geldiğini açıkladı.

Orhan Kemal Tavukçu, Fuzûlî’nin şiirindeki “Kerbela” mazmununun ve Necati’nin şiirlerindeki mazmunların önemini belirtirken asırlardır biriken kültüre dayalı Türk Tarihi ve Edebiyatı’nı anlamak için dini kitapların incelenmesi gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Tavukçu, edebi metinlerin toplumsal hafızayı taşıdığını da belirterek Kıbrıs Türk Edebiyatı’nın önemli şairi Harid Fedai için hazırladıkları “Harid Fedai Armağanı” isimli kitapla ilgili bilgi verdi.

Konferansın sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karakartal da bir konuşma yaparak “Kıbrıs Türk Kültürü’nün beyni ve ulu çınarı” olarak nitelediği Harid Fedai’ye hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Seçim, Harid Fedai’ye ve Prof. Dr. Orhan Tavukçu’ya katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Konferansın ardından “Harid Fedai Armağanı” isimli eserin hazırlayıcısı Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu ile kitaba konu olan Harid Fedai katılımcılar için kitap imzaladı. 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.