1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UKÜ'DE OLAYLI GÜN!
UKÜ'DE OLAYLI GÜN!

UKÜ'DE OLAYLI GÜN!

UKÜ karıştı!

A+A-

 

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde (UKÜ) dün akşam gerçekleştirilen Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Kulüp Başkanlığı Seçimleri sonrasında, iki karşıt öğrenci grubu arasında kavga çıktı. 

Görgü tanıklarından elde ettiğimiz bilgilere göre, olay şöyle gelişti: UKÜ’de okuyan Ülkücü öğrenciler ile Kürt kökenli öğrencilerin adaylarının yarıştığı kulüp başkanlığı seçimleri sonrasında, ülkücü öğrenci grubu, başkanlık seçimini kazandı. Daha sonra okul içinde kutlamalar başladı.

Bu esnada, Kürt kökenli öğrencilerden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, okul yakınlarındaki petrol istasyonu kantininde toplandı. Kürt kökenli öğrenci grubu daha sonra, “Biji Sero Apo” sloganı atarak okul içerisine doğru yürüyüşe geçti ve kutlama yapan Ülkücü öğrenci grubunu taşlamaya başladı. Ülkücü öğrenciler, atılan taşlara aynı şekilde karşılık verince, iki grup arasında yumruklaşma meydana geldi. 

Okuldaki öğrenciler tarafından olay yerine çağırılan polis ekipleri olaya müdahale edip, yoğun güvenlik önlemleri aldı ve öğrencileri sakinleştirip ayırdı.

İki öğrenci yaralandı

İki karşıt öğrenci grubu arasında meydana gelen kavgada atılan taşlardan, okul içerisindeki birçok kapı ve pencerenin camları kırıldı. Kavga esnasında, Mesut Öğüt isimli öğrenci başından yaralanırken, Magmut Bulgan isimli öğrencinin burnu kırıldı. 

Olayın ardından hastaneye kaldırılan yaralı öğrenciler tedavi edilip kontrol altına alındı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.