1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UKÜ'DEN DÜNYA GIDA GÜNÜ MESAJI
UKÜ'DEN DÜNYA GIDA GÜNÜ MESAJI

UKÜ'DEN DÜNYA GIDA GÜNÜ MESAJI

''Optimal sağlık için yaşamın her döneminde yeterli ve dengeli beslenme en temel unsur''

A+A-

“OPTİMAL SAĞLIK İÇİN YAŞAMIN HER DÖNEMİNDE YETERLİ VE DENGELİ BESLENME EN TEMEL UNSUR”

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, sağlığın insan yaşamının sürdürülmesinde, yaşam kalitesinin yükseltilmesinde ve korunmasında özel bir öneme sahip olduğunu vurguladı; optimal sağlık için yaşamın her döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin en temel unsur olduğunu kaydetti.

“16 Ekim Dünya Gıda Günü” dolayısıyla kişisel sağlık ve beslenme ile ilgili yazılı açıklama yapan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Pembe Erçalışkan,  kişilerin öncelikli olarak kendi sağlığına sahip çıkması gerektiğini kaydederek, beslenmenin tüm canlıların en temel gereksinimlerinden birisi olduğunu hatırlattı.

Pembe Erçalışkan, “Beslenme gıda ile sağlık arasındaki en temel faktördür. İnsanlar iyi beslenmedikleri zaman büyüyemezler, sağlıklarını sürdüremezler, mutlu ve başarılı bir yaşama ulaşamazlar” dedi.

“AŞIRI BESLENME ÖLÜMCÜL HASTALIKLARA SEBEP OLABİLİYOR”

Aşırı beslenmenin günümüzün en yaygın hastalıkları olarak bilinen; obezite, kalp rahatsızlığı, kanser ve şeker hastalığına sebep olabileceğini, bunun yanında önemli sağlık sorunlarına ve ölümlere yol açabileceğini vurgulayan  Erçalışkan, sağlıklı yaşam için dikkat edilmesi gereken unsurlar olduğunu ifade etti.

Erçalışkan, yaşam kalitesini bozan protein yetersizliği, demir yetersizliği ve obezite gibi sorunların en aza indirilmesinin sağlıklı yaşamın bir parçası olduğunu da belirtti.

“SİGARA VE STRESTEN UZAK DURMALI”

Araştırma Görevlisi Erçalışkan, maksimum sağlık için bireylerin yeterli ve dengeli beslenmeleri ve düzenli olarak fiziksel aktivite yapmaları gerektiğini de kaydeden Erçalışkan, sağlıklı yaşamı benimseyen bireylerin sigara ve stresten uzak durmalarını, düzenli olarak sağlık kontrolleri yapmalarını önerdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.