1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UKÜ’NÜN DESTEĞİ SÜRÜYOR
UKÜ’NÜN DESTEĞİ SÜRÜYOR

UKÜ’NÜN DESTEĞİ SÜRÜYOR

UKÜ’NÜN PLASTİK KAPAK TOPLAMA KAMPANYASINA DESTEĞİ SÜRÜYOR

A+A-

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin (UKÜ), engelli yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan Plastik Kapak Toplama Kampanyası’na verdiği destek çerçevesinde, UKÜ Kütüphane Müdürlüğü ile Kütüphane Kulübü’nün ortak girişimi sonucu 2012-2013 Eğitim–Öğretim Yılı’nda toplanan kapaklar, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne teslim edildi.

UKÜ’den verilen bilgiye göre, engelli yurttaşlara destek vermek amacıyla yürütülen kapak toplama kampanyası ile plastik kapakların geri dönüşümü sağlanarak, elde edilen gelirle alınan tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

Kütüphane Müdürü ve Kütüphane Kulübü Danışmanı Gülten Sala Lay yaptığı açıklamada, üniversite kampusunda değişik noktalara plastik kapak toplama kutuları yerleştirdiklerini ve bir yıl boyunca bu kutulara bırakılan kapakları biriktirerek kampanyaya önemli destek sağladıklarını belirtti.

Kuzey Kıbrıs’ın dört bir yanından birçok plastik kapak toplayıp üniversitedeki kampanyaya destek olunduğunu da ifade eden Lay, söz konusu projeyle toplanan plastik kapakların geri dönüşümü sayesinde engelli yurttaşların ihtiyaçlarına cevap aradıklarını söyledi.

“Bir engellinin hayatını kolaylaştırmanın ve onu mutlu etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız” diyen Gülten Sala Lay, öğrencileri sosyal duyarlılık kapsamında bu ve buna benzer etkinliklerde diğer insanlara örnek olmaya ve kampanyaya destek vermeye davet etti.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.