1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UKÜ'NÜN ONUR GÜNÜ
UKÜ'NÜN  ONUR GÜNÜ

UKÜ'NÜN ONUR GÜNÜ

UKÜ, 2013-2014 akademik yılı mezuniyet töreni dün akşam düzenlenen törenle yapıldı;

A+A-

ÜNİVERSİTEDEN TOPLAM 602 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

SEÇİM: "ÜNİVERSİTENİN ULUSLARARASI TANINIRLILIĞI MEZUNLARIN MESLEKİ AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"

"ÖNÜMÜZDEKİ DERS YILINDA 13 YENİ DALDA DAHA EĞİTİME BAŞLAYACAĞIZ"

GÖKÇEKUŞ: "YOLUNUZ VE BAHTINIZ AÇIK OLSUN"

ARBACIOĞLU: "MEZUNLAR BİRER FAHRİ TEMSİLCİDİR"

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi UKÜ, 2013-2014 akademik yılı mezuniyet töreni dün akşam düzenlenen törenle yapıldı.

Üniversiteden önlisans, lisans ve lisansüstü programlarından toplam 602 öğrenci mezun oldu.

Mezuniyet törenine Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş, davetliler  ve mezunların aileleri katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Seçim açılış konuşmasını yaptı.

HİKMET SEÇİM

UKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Seçim, Üniversite'nin uluslararası alanda tanınırlığının, mezunların mesleki kariyerleri açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Üniversitenin birçok dalda eğitim verdiğini de söyleyen Seçim, üniversitenin önümüzdeki ders yılında 13 yeni dalda daha eğitime başlayacağını kaydetti.

Seçim, Üniversite'nin 2013-2014 Akademik Yılı mezuniyetinde mezunların gurur verici bir gün yaşadıklarını dile getirerek, mezunlara, ailelerine, öğrencilere ve öğrencilerin yetişmesinde büyük emeği olan mesai arkadaşlarına şükranlarını sundu.

Yoğun geçen bir öğretim yılının ardından önlisans, lisans ve lisansüstü programlarından toplam 602 yeni mezuna diplomalarını vereceklerini dile getiren Seçim, böylelikle üniversitenin kuruluşundan bugüne toplam 5 bin 450 mezun verildiğini kaydetti.

"Sevgili mezunlarımız, bugün sizler, iyi yetişmiş, donanımlı, alanında uzman olmanın yanı sıra çağdaş, ileriye dönük hayalleri olan, vizyon sahibi gençler olarak mezun oluyorsunuz.Yaşamınızın bundan sonrasında aydın bir birey olmanın sorumluluğu ile hareket edip olaylara kendi özgün ve özgür bakış açınızla yaklaşacağınızdan ve gerektiğinde zorlukları cesaretle göğüsleyeceğinizden eminim" ifadelerini kullanan Seçim, bugün alınacak diplomaların iş hayatında pek çok kapıyı açacağını kaydetti.

Üniversite'nin uluslararası alanda tanınırlığının, mezunların mesleki kariyerleri açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Seçim, akreditasyon konusunda sağladıkları kazanımlar ile birçok bölümün akredite edildiğini ve bazı bölümlerin de akreditasyonunun kuvvetle beklendiğini belirtti.

Üniversite hakkında bilgi vererek yapılan çalışmaları da anlatan Seçim, adada eşi benzeri olmayan ve her tür sportif etkinliğin gerçekleştirilebilineceği, müsabakalara da ev sahipliği yapan Arena'nın da sağladığı imkanları anlattı.

Seçim sözlerine şöyle son verdi:

"Geleceğimizin güvencesi olan sizleri ayrılığın verdiği buruklukla fakat bilim ve teknolojiyi kullanabilen, insan haklarına saygılı, erdemli, araştırıp, sorgulayan, etkin ve ulusal değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmenizde katkıda bulunmuş olmamızın onuru ve gururu içinde uğurluyoruz. Arkanızda başarılarınızla övünecek ve kapısı sizlere daima açık Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi bıraktığınızı unutmamanızı istiyorum. Hepinizin mezuniyetini yürekten kutluyor, yarınların sizlere sağlık, mutluluk, başarı ve umut dolu günler getirmesini diliyorum. Yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık olsun".

GÖKÇEKUŞ

YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş ise, UKÜ’nün mezuniyet töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, mezunları canı gönülden kutladığını ifade etti.

Bugün 602 öğrencinin mezuniyet mutluluğunu ve gururunu paylaştıklarını kaydeden Gökçekuş, KKTC'de üçüncü ülkeler dahil bir çok öğrenciye verilen eğitimin önemini anlattı.

Gökçekuş ayrıca, Üniversitenin yaptığı kaliteli çalışmalardan dolayı üniversite yetkililerini de kutladı.

Konuşmasını mezunlara başarılar dileyerek bitiren Gökçekuş, "Yolunuz çok uzun, yolunuz ve bahtınız açık olsun" dedi.

ARABACIOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu da, mezuniyet günlerinde ayrı ve farklı heyecanlar yaşandığını dile getirerek, bugünün, sevincin ve burukluğun birarada yaşandığı bir gün olduğunu söyledi.

Öğrencilerin, mezuniyetin mutluluğu, yanında arkadaşlarından ayrılmanın da hüznünü yaşadığını bildiğini belirten Arabacıoğlu, mezunlara hayatta başarılı olmaları temennisinde bulundu.

KKTC'nin üniversite adası olduğuna da dikkat çeken Arabacıoğlu, KKTC'de 11 üniversite olduğunu, 60 binin üzerinde de yerli, Türkiye'den ve üçüncü ülkelerden gelen öğrencinin eğitim aldığını, bunun da farklı kültürlerin birbiriyle birleşmesi olduğunu kaydetti.

Mezunların birer fahri temsilci olduğunu da söyleyen Arabacıoğlu, öğrencilerin yollarının hep açık olması diledi.

GÖKSU

Mezunlar adına konuşan Hüseyin Göksu ise, UKÜ'den mezun olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Dört yıl önce eğitimine başladığı bu üniversitede, üniversite hizmetlerini ve hocalarının kendilerine olan katkısını anlatan Göksu, kendilerinin eğitimi için katkı koyan herkese teşekkür etti.

YAZLYYEVA

Yabancı öğrenciler adına konuşan Mahri Yazlyyeva da, üniversiteden mezun olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını dile getirerek, hocalara ve kendilerine yol gösteren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı ile Rektör Vekili Hikmet Seçim, Fakülte birincilik ödüllerini verdi.

Diplomaların verilmesinin ardından tören, havai fişek gösterisi ve kokteylle sona erdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.