1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜLKE BUZ TUTTU!
ÜLKE BUZ TUTTU!

ÜLKE BUZ TUTTU!

ÜLKE BUZ TUTTU!

A+A-

Ülke genelinde etkili olan soğuk hava dün etkisini fazlası ile hissettirdi. Toprak üstü sıcaklığı dün -7 dereceye kadar düştü. Lefkoşa, Ercan ve Geçitkale’de şiddetli don olayı yaşandı.

Ülke genelinde dün hava sıcaklığı 8 ila 11 derece dolaylarında seyretti. Ülke genelinde toprak üstü sıcaklığı dün -7 dereceye kadar düştü. Lefkoşa, Ercan ve Geçitkale’de şiddetli don olayı yaşandı.
Başkent Lefkoşa’da yaşayan vatandaşların birçoğu soğuk hava nedeni ile dün gerekmedikçe evden dışarıya çıkmadı.
Sokağa çıkmak zorunda kalan vatandaşlar ise soğuk havadan olumsuz etkilenip hasta olmamak için sıkı sıkıya giyindi.

Büyük Han sessizliğe büründü
Aşırı soğuk nedeni ile evinden dışarı adım atmak istemeyen vatandaşlar dün günü evinde, sobalarının veya şöminelerinin yanı başında geçirdi.
Başkent Lefkoşa’da, cadde sokaklarda sayılı insan görülürken Lefkoşalıların büyük çoğunluğunun hafta sonlarının vazgeçilmez adresi tarihi Büyük Han’da sessizlik hakimdi.

En düşük sıcaklık -4.5 derece ile Geçitkale’de oldu
Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, ülke genelinde dün en düşük sıcaklığın -4.5 derece ile Geçitkale’de olduğunu belirtti.
Toprak sıcaklığının dün sabah -7 dereceye kadar düştüğünü söyleyen Buran, toprak üstü sıcaklığının da -7 dereceye kadar düştüğünü bu nedenle Lefkoşa, Ercan ve Geçitkale’de şiddetli don olayının yaşandığını kaydetti.
Buran, dün ülke genelinde hava sıcaklığının ise 8 ila 11 derece dolaylarında seyrettiğini ifade etti.
Raif İlker Buran, ülke genelinde hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde 11 ila 14 derece arasında seyretmesini beklediklerini rüzgarın ise kuzey ve doğu yönlerden orta, zaman zaman kuvvetli eseceğini kaydetti.

Soğuk hava kütlesi bölgeyi terk ediyor
Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, bugün KKTC genelinde havanın parçalı, zamanla az bulutlu, 12 Ocak’ta parçalı, zamanla çok bulutlu, 13 Ocak’ta ise parçalı, çok bulutlu, yer yer yağmurlu olacağını dile getirdi.
Buran, diğer günlerde havanın parçalı bulutlu geçmesini beklediklerini, soğuk hava kütlesinin ise bölgeyi bugünden itibaren terk edeceğini kaydetti.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.