1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÜLKE GERÇEĞİ”
“ÜLKE GERÇEĞİ”

“ÜLKE GERÇEĞİ”

YORGANCIOĞLU: “BÜTÇE AÇIĞINI VE DIŞ KAYNAK İHTİYACINI AŞAĞI ÇEKMEK ZORUNDAYIZ”

A+A-

YORGANCIOĞLU: “BÜTÇE AÇIĞINI VE DIŞ KAYNAK İHTİYACINI AŞAĞI ÇEKMEK ZORUNDAYIZ”

“BUGÜNE DEK BÜTÇELERİN ÜÇTE BİRİ DIŞ KAYNAKTAN, BU ÜLKENİN GERÇEĞİ..”

“KAYIT DIŞI EKONOMİNİN KAYDA ALINMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALARA CİDDİ ÇABA HARCIYORUZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, KKTC’de bugüne kadar yürütülen bütçelerde toplam giderlerin yaklaşık üçte birinin dış kaynaklardan sağlandığını belirterek, “Bu, ülkemizin gerçeğidir. Çeşitli yöntemlerle gelirlerimizi artırmak ve yapacağımız tasarruflarla bütçe açığını ve dış kaynak ihtiyacını aşağı çekmek zorundayız” dedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Cumhuriyet Meclisi’nde 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı görüşmelerinde yaptığı konuşmada, yeni bütçenin Hükümet Programı’nda da yerini bulan; bütçe disiplini, cari harcamalarda bütçe tasarrufu, kayıt dışı ekonomi ile mücadele esasları üzerine bina edildiğini söyledi.

Yorgancıoğlu, bütçe disiplini ve cari harcamalarda tasarruf ile vergi gelirlerini yeni vergi ve/veya oranları yükseltmeden adaletli bir şekilde toplama odaklı çalışmalar yürüttüklerini belirterek, özellikle kayıt dışı ekonominin kayda alınmasına yönelik çalışmalarda da ciddi çaba harcadıklarını ifade etti.

HÜKÜMET ÇALIŞMALARI HER HAFTA YAYIMLANIYOR

Hükümet çalışmalarının şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesi çerçevesinde haftalık yayımlandığını hatırlatan Özkan Yorgancıoğlu, “2013 Kasım sonunda 11 aylık bütçe fazla verir hale getirilmiştir. Bu gelişmeler beraberinde cari giderleri orta vadede karşılayacak bir bütçenin oluşturulması çabalarının başarılı olabileceğinin işaretlerini vermektedir” dedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, insanların adaletli şekilde kamu hizmetlerine katkıda bulunduğu ve özellikle cari giderler için dış kaynak ihtiyacı olmadan kendi ayakları üzerinde durduğu yapıyı getireceklerini belirterek, tüm bunların bilimsel temellerde, dünyadaki uygulamalarla örtüşmesinin, halkın refahı için önem taşıdığını söyledi.

“ÜLKE GERÇEĞİ”

KKTC’de bugüne kadar yürütülen bütçelerde toplam giderlerin yaklaşık 1/3’ü boyutuna varan kısmının dış kaynaklarla sağlandığını ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu, “Bu ülkemizin gerçeğidir. Çeşitli yöntemlerle gelirlerimizi artırmak ve yapacağımız tasarruflarla bütçe açığını ve dış kaynak ihtiyacını aşağı çekmek zorundayız” diye konuştu.

“KEMİKLEŞMİŞ, BLOKLAŞMIŞ İÇ GİDERLERİ KARŞILAMA ORANINI YUKARI ÇEKECEĞİZ”

Yorgancıoğlu, yılların getirdiği kemikleşmiş ve bloklaşmış giderlerin iç kaynaklarla karşılanma oranını daha yukarılara çekmeyi amaçladıklarını vurguladı.

“Geliştirilecek kamu kaynakları süreç içerisinde giderleri karşılama oranını istenen seviyeye getirecektir” diyen Başbakan, ülkede istikrarlı ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi sağlamak zorunda olduklarını vurguladı.

Buna yönelik sektör temelli analizler yapmak ve politika önerilerini ortaya koymak zorunluluklarına da değinen Özkan Yorgancıoğlu, ekonomik büyüme çabalarında, birey ve işletmelerin süreci kamu kesimiyle doğru bir şekilde yürütülmesini sağlamak üzere önemli düzeyde yasal ve idari düzenleme ihtiyacı bulunduğunu kaydetti.

Yorgancıoğlu, bu yönde kamusal mükellefiyetleri yerine getirenlerin işini kolaylaştırıcı ve iş yapabilirliği geliştirici uygulamaları hayata geçireceklerini de söyledi.

2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın, ekonominin büyümesi, ülkede hak ve adalet anlayışı içinde kamu hizmetlerine katkı ve yararlanılması yaklaşımı ile 2014 yılında yürütülecek uygulamaların mali zemini olma görevini yerine getireceğini belirten Başbakan Yorgancıoğlu, yapılacak eleştirileri dikkate alacaklarını, toplum çıkarları söz konusu olduğu sürece bu eleştirilerden yararlanacaklarını söyledi.

Başbakan’dan sonra UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün söz aldı.

“BÜTÇE AÇIĞI 357 MİLYON 517 BİN TL” HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.