1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜLKE KARANLIĞA GÖMÜLDÜ
ÜLKE KARANLIĞA GÖMÜLDÜ

ÜLKE KARANLIĞA GÖMÜLDÜ

Ülke karanlığa gömüldü

A+A-

Kalecik Elektrik Santrali (AKSA) ve Teknecik Elektrik Santrali’nin aynı anda devre dışı kalması sonucu dün akşam ülke karanlığa gömüldü. Yaklaşık dört saat süren elektrik kesintisi yine vatandaşların sert tepkisine neden oldu.

Saat 19.30’da kesilen elektrikler, tüm ülkeye ancak saat 23.30’da verilebildi. Kesintiden sonra elektrik ilk olarak saat 20.45’ten itibaren verilmeye başlandı ancak yaklaşık 10 dakika sonra yeniden kesildi. Ara ara gidip gelen elektrikler, vatandaşları resmen çıldırttı.

Kesilen elektrikler, ülkede birçok etkinliğin aksamasına neden oldu. “38. KKTC Uluslararası Fuarı” da kesintiden nasibini aldı. Ülkedeki birçok düğün ve bazı köylerdeki fuar açılışları da elektriksizlikten olumsuz etkilendi.

Gürkan: Kalecik’te hatalı operasyon yapıldı
KIB-TEK Müdür Vekili Mehmet Salih Gürkan’ın açıklamasına göre, sistemde kaynaklanan bir sorun vesilesiyle Kalecik Elektrik Santrali’nde hatalı operasyon yapılması sonucu sistemin tamamı saat 19.30 civarında çöktü.

Kalecik yanında, Teknecik Elektrik Santrali’ndeki ünitelerin tümünün devreden çıkmasıyla ülkenin tamamında kesinti olduğunu belirten Gürkan, Teknecik ve Kalecik’teki ekiplerin müdahalesiyle santrallerin tekrar devreye alındığını ve saat 21.30’dan itibaren ülkenin enerjilendirilmeye başlandığını anlattı.

Gürkan, saat 23.30 itibarıyla ülkenin tamamına elektrik verildiğini bildirdi.
Hatalı operasyonla ilgili gerekli çalışmanın yapılacağını ve sorunun kapsamlı bir şekilde inceleneceğini belirten Gürkan, dün gece yaşanan genel kesinti nedeniyle abonelerden özür diledi.

Sennaroğlu: Tekrarlanacağını sanmıyorum
Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, arızanın gerçek nedeniyle ilgili bugün kendisine bir rapor sunulacağını söyledi.
19.30’da kesilen elektriğin, dün gece yarısına doğru tüm bölgelere verildiğini belirten Sennaroğlu, “Aynı sorunun bugün tekrarlanması beklenmiyor” diyerek sorunun Teknecik’teki buhar kazanından kaynaklanması halinde, dizel jeneratörlerle gerekli gücün sağlanabileceğini belirtti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.