1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜLKEDE BİR İLK
ÜLKEDE BİR İLK

ÜLKEDE BİR İLK

ÜLKEDE BİR İLK GAZİMAĞUSA DEVLET HASTANESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

A+A-

Sağlık Bakanlığı, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne düşme sonucu oluşan diz çıkığı sebebiyle müracaat eden 55 yaşındaki hastanın, ortopedi ve travmatoloji hekimleri Op. Dr. Dağhan Doğruyol, Op. Dr. Ozan Tokmak ile Op. Dr. Mustafa Hasoğlan tarafından, ülkede ilk kez yapılan bir yöntemle ameliyat edildiğini açıkladı. 

Bakanlık Basın Bürosu aracılığıyla yapılan açıklamada, ameliyatta hastanın ön çapraz bağ, arka çapraz bağ ve iç yan bağının ‘artroskopik’ (kapalı) yöntemle tamir edildiği ve bu ameliyatın KKTC’de bir ilk olduğu kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Operatör Dr. Dağhan Doğruyol, hastanın sağ dizindeki 4 ana bağın 3’ünün oluşan çıkık sonucunda koptuğunu ve kopuk bağların kendiliğinden iyileşmesinin mümkün olmadığının belirterek, diz çıkığının ortopedik aciller kapsamında olduğunu ve çıkığın yerine yerleştirilmesinden sonra, çıkma esnasında kopan bağların tedavisinde günümüzde, en etkili yöntemin, ilk müdahale sonrası ilk üç hafta içerisinde artroskopik tamirin yapılmasının olduğunu belirtti.

Açıklamada, bu ameliyatın Türkiye’de bile sadece sayılı ileri ortopedi ve travmatoloji merkezlerinde yapılabildiğine dikkati çekilerek, “Sağlık Bakanlığı’nın katkıları ve desteği ile Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde bu ameliyatın gerçekleştirildiği” ifade edildi.

Hastanın ameliyat sonrası rehabilitasyon sürecinde olduğunun belirtildiği açıklamada, hastanın özel bir dizlik ile yürütüldüğü ve yaklaşık 3 ay sonunda normal hayatına dönmesinin beklendiği vurgulandı. 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.