1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÜLKEDE FİZYOTERAPİST AÇIĞI VAR”
“ÜLKEDE FİZYOTERAPİST AÇIĞI VAR”

“ÜLKEDE FİZYOTERAPİST AÇIĞI VAR”

Hasta hakları ve insan hayatı paradan daha önemli...

A+A-

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, “8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajda, tüm fizyoterapistlerin gününü kutladı.

Mesajında fizyoterapistlerin yaşadıkları sorunlara da yer veren Özkardaş, mesleğin serbestçe yapılmasının ve gelişiminin önünün kapatılmasına yönelik uygulamanın devam ettiğini savundu.

Devletin tutarlı bir politikası olmaması sonucu, fizyoterapistlerin meslek yasalarının yasallaşmadığını belirten Özkardaş, fizyoterapist eğitimi almamış ve bu diplomaya sahip olmayanlar tarafından kaçak şekilde fizyoterapist uygulamaları yapılarak, hasta hayatının riske atıldığını ifade etti.

Ülkede halen fizyoterapist açığı bulunduğunu kaydeden Özkardaş, “Artık tüm dünyada fizyoterapistlik mesleğinin tanımı yapılıp, mesleğin gelişmesi için tüm doktorlarla çalışması ve mesleklerini serbestçe yapabilmeleri sağlanmışken bizde, bir takım rant ve popülizm düşünceleriyle bunların engellenmesi kabul edilemez” ifadelerine yer verildi.

Özkardaş, hasta hakları ve insan hayatının paradan daha önemli olduğunu vurguladı.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.