1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜLKEDE SAĞLIK ALANINDA EĞİTİM
ÜLKEDE SAĞLIK ALANINDA EĞİTİM

ÜLKEDE SAĞLIK ALANINDA EĞİTİM

tüm temsilcilerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

A+A-

Sağlık Bakanlığı, KKTC üniversitelerinde yürütülen sağlık eğitimi ve bu eğitimin niteliğinin yükseltilmesi, koordinasyonu ve geliştirilmesine yönelik stratejik plan oluşturmak üzere çalışma başlattı.

Sağlık Bakanlığı’nın ev sahipliğinde başlatılan çalışmanın ilk toplantısında, “Tıp ve Diş Hekimliği”, “Eczacılık” ve “Sağlık Bilimleri”  başlıkları altında 3 komitenin oluşturulması ve yapılacak çalışmaların 1 ay sonra, yeniden toplanıp değerlendirilmesi kararına varıldı. 

Bakanlık açıklamasına göre, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin davetiyle bugün, saat 10.00’da bakanlık toplantı salonunda, Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Planlama Örgütü (DPÖ), Yükseköğretim Planlama, Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK), Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği ve ülkede sağlık alanında eğitim veren tüm üniversitelerden temsilcilerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Gülle, KKTC’de faaliyet gösteren tüm üniversitelerin, nitelikli insan yetiştirmenin yanı sıra, ekonomik, sosyal ve birçok alanda katkı sağladığını işaret etti.

Toplantıda, ilgili tüm tarafların samimiyetle görüş, düşünce ve sorunlar dair fikirlerini ortaya koymalarını da isteyen Bakan Gülle, bu çalışmanın ana özünün bir yandan üniversitelerimizi geliştirirken, öte yandan da sağlık alanında verilen eğitimin niteliğine dair standardın nasıl yükseltilebileceğine yönelik bir sinerji yaratılmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Tıp, Diş, Eczacılık ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri’nde verilen eğitimin koordinasyon ve planlanması amacıyla bir çalışma başlattıklarının kaydeden Bakan Gülle, bu vesileyle tüm tarafların bakış açılarını ve yaklaşımlarını öğrenmeye çalışacaklarını belirtti.

KATILIMCILAR

Sağlık Bakanlığı’nın ev sahipliğinde başlatılan bugünkü çalışmada; Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Planlama, Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK), Devlet Planlama Örgütü (DPÖ), Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) yer aldı. 

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.