1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK EKSİKLİK
ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK EKSİKLİK

ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK EKSİKLİK

On bin yıllık tarihsel mirası olan ülkemizde

A+A-

“KAPSAMLI BİR ARKEOLOJİ MÜZESİ OLMAMASI BÜYÜK EKSİKLİK”

Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB), 18-24 Mayıs Müzeler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, “On bin yıllık tarihsel mirası olan ülkemizde kapsamlı bir arkeoloji müzemizin olmayışı turizmde hedefleri olan ülkemiz için çok büyük bir eksikliktir” ifadesini kullandı.

KKTC'de  küçük müzeler ve  bazı kalelerin içinde de müzecilik canlandırmaları bulunmasına karşın,  ülkenin zengin tarihsel mirasını yansıtacak, çağdaş ve  kapsamlı bir arkeoloji müzesi olmayışının eksiklik olduğuna vurgu yapılan mesajda, bu anlamda, en kısa sürede ciddi adımlar atılması gerektiği kaydedildi.

Mesajda, şöyle denildi:

“Özellikle,  başkent Lefkoşa ve açık hava müzesi durumundaki Gazimağusa surlar içine  kapsamlı bir arkeoloji müzesi kazandırılmasının faydalı olacağını düşünüyoruz. Bunun yanında, Lefke bölgesine oluşturulacak Bakır Müzesi , Salamis şehri yakınlarına Salamis Müzesi, ve Kuzey Kıbrıs’ın farklı köşelerinde açılacak tematik müzelerin açılması ülkemizin turizm gelişimine olumlu katkı sağlayacaktır. Dünyanın turizmde söz sahibi tüm saygın başkentlerinde tiyatro, arkeoloji ve sanat müzeleri  o şehrin kalitesini ve imajını  artıran  mimari, tarihi ve görsel prestij yapılarıdır.”

Mesajda, müze ve ören yerlerinin geçmişle bugünü ve geleceği birbirine bağlayan önemli mekanlar olduğu belirtilerek, "Çocuk ve Müze", "Toplum ve Müze" ile "Turist ve Müze" gibi projelerin teker teker ele alınarak bilinçlendirme çalışmalarına önem verilmesi gerektiği ifade edildi.

KITREB’in mesajında, “Müzesiz bir müzeler haftası daha geçti. Müze bilincinin daha yüksek olacağı, kapsamlı arkeoloji müzesi ve tematik müzelere kavuşacağımız günün özlemi ile müzeler haftası kutlu olsun” ifadesi kullanıldı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.