1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. ÜLKEMİZDE BİR İLK
ÜLKEMİZDE BİR İLK

ÜLKEMİZDE BİR İLK

Ülkemizde bir ilk

A+A-

Ülkemizde sağlık alanında çok önemli bir başarıya ve ilke daha imza atıldı ve Dünya’nın seçkin merkezlerinde uygulanabilen yöntemleri kullanarak 79 yaşındaki bir hastanın aort kapağını ameliyatsız değiştirildi.

Adada ilk kez, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kalp Merkezi’nde 79 yaşındaki bir hastanın kalp kapağının ‘Transcatheter Aortic Valve Implantantion (TAVI) yöntemiyle ameliyatsız olarak değiştirildi.

ANJİO YAPAR GİBİ AMELİYATSIZ DEĞİŞTİRİLDİ

YDÜ Hastanesi Kalp Merkezi doktorları tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirilen girişim ile uzun zamandan bu yana ciddi nefes darlığı sorunu bulunan yaşlı bir hastanın kalp kapağının kasıktan girilerek anjio yapılır gibi yenisiyle değiştirildi. İşlem, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Ökçün, Prof. Dr. İlhan Sanisoğlu, Doç. Dr. Cenk Conkbayır, Yrd. Doç. Dr Barçın Özcem, Uzm. Dr. Kamil Gülşen, Uzm. Dr. Levent Cerit tarafından yapıldı.

Hastalar Kısa Bir Süre Sonra Ayağa Kalkabiliyor

Kıbrıs’ta ilk defa uygulanan ve ameliyatsız kapak değişimi olarak da adlandırılan TAVI işleminin ameliyatı yüksek riskli olan yaşlı aort kapak hastalarına yeni ve etkili bir tedavi seçeneği olarak sunulduğunu anlatan Prof. Dr. Barış Ökçün hastaların, kapak değiştirme işleminden kısa bir süre sonra ayağa kalkabildiklerini ve normal günlük yaşamlarına dönebildiklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.