1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜLKEMİZE AFRİKA'DAN OKUMAYA GELDİ, BAŞINI DERDE SOKTU
ÜLKEMİZE AFRİKA'DAN OKUMAYA GELDİ, BAŞINI DERDE SOKTU

ÜLKEMİZE AFRİKA'DAN OKUMAYA GELDİ, BAŞINI DERDE SOKTU

600 Euro karşılığında sahte öğrenci belgesi hazırlamakla suçlanan Hassani Yousouf tutuklandı

A+A-

Afrika’nın Komor Adaları’ndan ülkemize eğitim için gelen Hassani Yousouf, 600 Euro’ya temin ettiği sahte öğrenci belgesini tedavüle süremeye çalışırken tespit edilerek polis tarafından tutuklandı.

Ülkede şu an öğrenci statüsünde bulunan ve 30 Eylül 2013 tarihinde vizesi bitecek olan Yousouf, mahkeme emriyle 1 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada iddia makamı adına Savcı Damla Güçlü polis memuru Mustafa Mahan’ı tanık olarak mahkemeye dinletti.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Mustafa Mahan, zanlı Hassani Yousouf’un “sahtelenmiş belgeyi tedavüle sürme” ve “sahtekarlıkla kayıt temin etmeye teşebbüs” suçlarından methaldar olduğunu kaydetti.

Zanlının, konu belgeyi internetten tanımadığı bir kişiden 600 Euro’ya satın aldığını kendilerine beyan ettiğini kaydeden Mahan, zanlının yapılan araştırmalarda hiçbir üniversitede 2013 kaydının bulunmadığını belirtti.

Zanlı Yousouf’un,  ülkede beli bir adresi olmadığına da dikkat çeken Mahan, sürekli şeklide kiraya ortak girerek arkadaşlarında kaldığının da tespit edildiğini kaydetti.

Zanlının, pasaportunda 30 Eylül 2013 tarihinde kadar öğrenci vizesi olduğuna da dikkat çeken Mahan, bu durumda zanlı Yousouf’un, davaları görüşülünceye kadar 1 ayı geçmemek şartıyla Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Bu talebe itiraz edilmemesi üzerine, Yargıç Hale Ahmet Raşit de, meselenin ciddiyetine dikkat çekerek, sunulan şahadet ışığında zanlının 1 ayı geçmemek şartıyla Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.