1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜLKEMİZE FARKLI ÜLKELERDEN GELEN TURİST SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
ÜLKEMİZE FARKLI ÜLKELERDEN GELEN TURİST SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

ÜLKEMİZE FARKLI ÜLKELERDEN GELEN TURİST SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’ine bu yıl ilk kez Danimarka’dan da turist akışı oldu.

A+A-

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Lapethos Resort Hotel sahibi Tjen Apakgün Kıbrıs7/24 haber portalına konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Danimarka’dan ilk kez bir turist kafilesi geldiğini belirterek, Lapethos ailesi olarak gelen turistleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Apakgün, geçen yıl ilk kez Hollanda’dan da turist kafilesi geldiğini ve farklı ülkelerden gelen bu turist kafilelerinin ülke turizmi açısından büyük önem taşıdığını kaydetti. 

 Tjen Apakgün,  “turist sayısını artırmak için gelen yabancı misafirlerimizi ülkelerine mutlu bir şekilde  uğurlamak  en önemli amacımız olmalıdır”  dedi.

Apakgün, ülkemizin yurt dışında gerçekleştirilen turizm fuarlarında tanıtılmasının Kuzey Kıbrıs’a farklı ülkelerden gelen turist akışının sağlanması acısından çok önemli olduğuna dikkati çekti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sadece deniz,kum ve güneşi ile değil ; tarihi, kültürel  güzellikleri ve florasıyla ilgi turizmine yönelik bir ada olduğunu da  kaydeden Apakgün, bu durumun  çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Tjen Apakgün konuşmasında, turizmin gelişmesi için sadece Kuzey Kıbrıs’ın güzelliğinin ve otellerdeki iyi hizmetin yeterli olmadığını, ülkenin turiste yönelik bir alt yapısının da bulunması gerektiğini vurguladı.

Apakgün ,arzu edilen hedefe ulaşılması için hepimizin çok çalışması gerektiğini söyledi.

                                                                             ÖZGÜR UĞUR  - KIBRIS 7/24

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.