1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜLKENİN HER YERİNE UYUŞTURUCU SAKLAMIŞLAR!
ÜLKENİN HER YERİNE UYUŞTURUCU SAKLAMIŞLAR!

ÜLKENİN HER YERİNE UYUŞTURUCU SAKLAMIŞLAR!

Arda Erkan’ın ölümünün ardından iki günde yeni emareler ulaşıldı.

A+A-

Arda Erkan’ın ölümünün ardından ülkede uyuşturucu satışı yaptıkları ortaya çıkan zanlılar ek süre talebi ile mahkemeye çıkarılırken, polis yeni uyuşturuculara ulaştı.

Suna ERDEN

Lefkoşa’da 7 Temmuz tarihinde aracında ölü olarak bulunan Arda Erkan ile bağlantılı yürütülen soruşturmada tutuklanan S.K ( E-17), E. T.(E28), M.K.(E28), D.E.(E23), Ş.Ö (E-28) dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlıların ifadesi üzerine ilk etapta Taşkent ovalarında 147 paket centetik cannabionid türü uyuşturucu madde bulan polis, yeni uyuşturucu maddelere ulaştı. Zanlıların neredeyse ülkenin her yerine uyuşturucu sakladıkları ortaya çıkarken polis zanlıları ek süre talebi ile duruşmaya çıkararak soruşturma ile ilgili detayları aktardı.

SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ DEVAM EDİYOR

Mahkemede aktarılan bilgilere göre, Arda Erkan’ın 7 Temmuz tarihinde aracında ölü olarak bulunmasının ardından yapılan soruşturmada olay gecesi Arda ile birlikte uyuşturucu kullandıkları tespit edilerek tutuklanan 17 yaşındaki S.K ile Ş.Ö’nün polise yalan ifade verdikleri ortaya çıktı.

Soruşturma amaçlı 3 gün tutuklu kaldıktan sonra teminatla serbest bırakılan S.K ile Ş.Ö’nün yalanının polisin elde ettiği yeni bulgular ortaya çıkardı. Polis aldığı yeni ihbarları değerlendirerek S.K ile Ş.Ö’nün tekrar ifadesine başvurdu. Olay gecesi Arda Erkan’ın yanında iki zanlının yanı sıra E.T isimli zanlının da olduğu tespit edildi. Arda’nın araç içerisinde öldüğünü anlamaları üzerine daha önceden sabıkaları olduğu için zanlılar E.T ve Ö.Ş’nin Arda’yı hastaneye götürmekten çekindiği ve Arda’yı hastaneye S.K’nin götürdüğü belirtildi.

SAKLADIKLARI YERİ GÖSTERDİLER

Arda Erkan’ın kayıp cep telefonunu Marmara bölgesinde bir taşın altında tespit eden polis, zanlı Ö.Ş ile E.T’nin Arda’nın cep telefonunu birlikte saklamaya karar verdiklerini ve taşın altına gizlediklerini belirledi. Telefon teknik incelemeye alınırken, ikinci kez polise ifade veren zanlı Ş.Ö’nün zanlı D.E’den 3 adet uyuşturucu hap aldığını ikisini kendisi birini de Arda’nın içtiğini itiraf ettiği öğrenildi. İtiraf üzerinde zanlı D.E ve suçla bağlantılı olduğu tespit edilen M.K de gözaltına alındı.

Zanlı D.E’nin ise polise verdiği ifadede hapları 6 adet olarak M.K’den aldığını itiraf ettiği belirtildi. Yine olay gecesi E.T’nin bir adet sarma sigara içerisindeki “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddeyi S.K ,Ö.Ş,D.E ve Arda Erkan ile birlikte içtiği öğrenildi.

Polisi ikinci kez ifade veren zanlı S.K’nin ise zanlılar E.T ve M.K ile Taşkent bölgesinde bir araziye uyuşturucu sakladıklarını itiraf ettiği bilgisi elde edilirken, polis ifade üzerine yaptığı araştırmada Taşkent ovalarında zanlılar tarafından koyulmuş 441 gram ağırlığında147 paket uyuşturucu madde ele geçirdi.

İKİ GÜNDE YENİ EMARELER ULAŞILDI

Zanlılar 22 Temmuz tarihinde Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılarak haklarında iki gün tutuklama emri alındı. Bu süre içerisinde yapılan soruşturmada zanlı M.K’nın Temmuz ayı içerisinde diğer zanlılar S.K,Ş.Ö,E.T ve D.E’ye 5 hap ve 2 paket centetik cannabionid verdiği, ayrıca D.E’nin M.K’den 6 hap aldığı ve kullandığı tespit edildi.

Yapılan soruşturmada zanlılar E.T,M.K ve S.K’nin önceki gün Gazimağusa’da Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışırken tutuklanan A.Z’den bin 600 Euro karşılığında 100 paket uyuşturucu,50 adet hap aldıkları belirlendi.

ÜLKENİN HER YERİNE UYUŞTURUCU SAKLAMIŞLAR

S.K’nin ifadesi üzerine Taşkent ovalarında 147 paket uyuşturucu tespit eden polis, M.K’nin ifadesi üzerine ise Girne-Lefkoşa ana yolu üzerinde ağaçlık bir bölgede yaptığı aramada 7 numarası ile işaretlenmiş bir ağacın altında 12 boş uyuşturucu paketi buldu. Yine M.K’nin ifadesi doğrultusunda Gönyeli’de işaretlenmiş bir noktada 2 paket uyuşturucu bulunurken, polisin saklı olduğuna inandığı uyuşturucuların izini sürdüğü belirtildi.

YENİDEN MAHKEMEYE ÇIKARILDILAR

Polis çok yönlü soruşturmasını sürdürürken zanlılar dün ek süre talebi ile mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme zanlılar Ş.Ö ile D.E’nin 3 gün diğer zanlılar S.K, E.T ve M.K’nin ise 5 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

StarKıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.