1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜLKEYE BAŞKASININ KİMLİĞİ İLE GİRDİ!
ÜLKEYE BAŞKASININ KİMLİĞİ İLE GİRDİ!

ÜLKEYE BAŞKASININ KİMLİĞİ İLE GİRDİ!

Ülkeye başkasının kimliği ile girdi!

A+A-

Abbas ELMAS

Lefkoşa’da gerçekleştirilen polis operasyonlarında ikamet izinsiz KKTC’de yaşadığı tespit edilen Sultan Ahmed isimli kişinin KKTC’ye başkasının kimliği ile girdiği tespit edildi. Dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı 2 ay süreyle cezaevine gönderildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Hakan Özçürümez,  Suriye uyruklu zanlı Sultan Ahmed’in 14 Kasım tarihinde meydana gelen “Başkasının kimliğine bürünme ve sahte davranışla kayıt temini” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Zanlının söz konusu tarihte Lefkoşa’da Abdi Çavuş Sokak No:7’de polis ekiplerince yapılan aramada tespit edildiğini kaydeden Özçürümez, zanlının ilk etapta ikamet izinsiz olduğu gerekçesi ile gözaltına alındığını ancak, zanlının verdiği gönüllü ifadesinde ülkeye başkasının kimliğine bürünerek girdiğini kabul ettiğini kaydetti.

Zanlının Nisan 2013 ayı içinde ismi tespit edilemeyen bir şahsın kimliğine bürünerek sahte davranışla kayıt temin ettiği tespit edildiğine de değine Hakan Özçürümez, zanlının KKTC ile herhangi bir bağı bulunmadığına da dikkat çekerek zanlının davalarında hazır bulunabilmesi için mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlının işlediği suçun ciddiyetine dikkat çekerek davalarında hazır bulunabilmesi maksadı ile 2 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderilmesini emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.