1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜLKEYE BİR FAYDA SAĞLAMAYACAK!
ÜLKEYE BİR FAYDA SAĞLAMAYACAK!

ÜLKEYE BİR FAYDA SAĞLAMAYACAK!

Şok sözler...

A+A-

UBP GENEL BAŞKAN ADAYI LEFKOŞA MİLLETVEKİLİ TATAR: “CTP-UBP KOALİSYONUNUN ÜLKEYE VE UBP’YE BİR FAYDA SAĞLAMAYACAĞI DÜŞÜNCESİNDEYİM”

Lefkoşa, 12 Temmuz 15 (T.A.K.): Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan adayı Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar; “CTP-BG ile UBP arasında kurulacak bir koalisyon hükümetinin halka, ülkeye ve UBP’ye bir fayda sağlamayacağı düşüncesinde olduğunu” bildirdi.

Tatar, UBP tabanının hükümette “küçük ortak” olmaya karşı olduğunu savunarak, “Yapılması gereken UBP’yi küçük ortak durumuna düşürmeyecek, UBP’nin ilkelerini, sosyal, ekonomik, siyasal olmazsa olmazlarını da içeren bir koalisyon protokolü hazırlanmasını sağlamak ve parti yetkili organlarının hatta gerekirse üyenin, tabanın görüşlerini alarak CTP ile ortaklığa girişmektir” dedi.

Ersin Tatar yazılı bir açıklama yaparak, CTP-BG ile partisi UBP arasında devam eden koalisyon hükümeti görüşmelerini değerlendirdi.

Tatar, CTP’nin basına yansıyan tutumu ve CTP yöneticilerinin açıklamaları göz önüne alındığında taban ekseriyeti gibi kendisinin de bu parti ile yapılacak bir koalisyonun halka, ülkeye ve UBP’ye bir fayda sağlamayacağı düşüncesinde olduğunu kaydetti.

“UBP’NİN KÜÇÜK ORTAK OLMASI ÜZÜCÜDÜR”

Ersin Tatar, görüşlerini şöyle sürdürdü:

“Herkesin bildiği üzere devamlı olarak halkın içinde, tabanla birlikte olan bir milletvekiliyim. Siyasette esas olan ilkeler çerçevesinde halka, Devlete, ülkeye hizmet etmektir. Ulusal Birlik Partisi, kökleri tarihin derinliklerinde olan KKTC’nin yaşatılıp yüceltilmesini ana hedef olarak belirlemiş, piyasa ekonomisine, hür teşebbüse, demokrasiye inanan, Türkiye’yi Anavatan bilen bir partidir.

UBP, bu ülkedeki tüm siyasi, sosyal ekonomik başarıların, gelişmelerin altına imzasını atmış önder, lider bir parti olarak hep daha ileriye gitmeyi hedefleyen köklü bir düşüncenin siyasi, yapılanması ve ifadesidir.

Bu gerçekler asla diğer partileri aşağılamak ve dışlamak değildir ama şurası da bir açıktır ki, en uzun süre başbakanlık görevini yapanlar hep UBP’nin genel başkanları olmuştur.

Hal böyleyken UBP’nin küçük ortak, ikinci parti, kendisine bazı ilkeler ve hükümet programı dayatılan ve ‘bunları kabul edersen gel seni hükümete koyalım, olmazsa güle güle’ denilen bir parti durumuna düşürülmesi tabanımızı ve bizleri üzmektedir.”

Ersin Tatar, CTP-BG Genel Sekreteri’nin koalisyon görüşmelerine başlanması kararından sonra çıktığı televizyon programında “dayatmacı, aşağılayıcı” tavrını sürdürdüğünü ve “biz ülkeyi bu hale getiren zihniyete düşmanız”  ifadelerini kullanarak UBP’ye ağır bir saldırıda daha bulunduğunu savunarak, “Burada çatılan, eleştirilen, hatta aşağılanan zihniyetin ne olduğu açıktır” görüşünü ortaya koydu.

UBP’nin KKTC devletini kuran, üniversiteleri yaşama geçiren, yolları, göletleri yapan, Türkiye’den su ve elektrik getirilmesi projelerini ortaya koyarak büyük düşünen, KKTC halkının refahını, demokrasisini daha da geliştirme ülküsünde olduğunu ifade eden Tatar, “UBP zihniyeti ile gurur duyuyoruz” dedi.

“KÜÇÜK ORTAKLIĞA KARŞIYIZ”

Tatar, şöyle devam etti:

“Ben ve inanıyorum ki tabanımızın büyük bölümü, CTP ile bir tam eşitlik koşullarında, dönüşümlü başbakanlıkta uzlaşılarak, çağdaş, gerçekçi bir programla, halkımızın yararına oluşacak bir koalisyona değil bugün ortaya konulan görüşler, tavır ve şu ana kadar ifade edilenler çerçevesinde bir ‘küçük ortaklığa’ karşıyız.

Yapılması gereken UBP’yi küçük ortak durumuna düşürmeyecek, UBP’nin ilkelerini, sosyal, ekonomik, siyasal olmazsa olmazlarını da içeren bir koalisyon protokolü hazırlanmasını sağlamak ve parti yetkili organlarının hatta gerekirse üyenin, tabanın görüşlerini alarak CTP ile ortaklığa girişmektir.”

UBP Lefkoşa Milletvekili Tatar, söz konusu olanın ülkenin ve partinin geleceği olduğuna vurgu yaparak, “Acele edilmemelidir. CTP’nin UBP’ye sunduğu sözde hükümet programı açıklanmalı, bakanlıklar konusundaki pazarlıklar şeffaflaştırılmalıdır” dedi.

Tatar, aksi bir davranışın “tarihi vebalinin büyük olabileceği” düşüncesini de kaydetti.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.