1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÜLKEYE HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ...
ÜLKEYE HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ...

ÜLKEYE HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ...

Komitede 28 Temmuz tarihinde erken seçim tarihi kararı alınmasının ardından gelişmeleri katıldığı programda değerlendiren Başbaka İrsen Küçük, demokrasiyi katletmeye dönük oynanan oyunun engellendiğini söyledi.

A+A-

Küçük, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu da bu oyunu yönlendiren kişi olarak eleştirdi. Başbakan Küçük, erken seçimin ülkeye hayırlı olmasını da diledi.

Parti içinde iki tartışmalı kurultay geçirdiklerini ve seçimlerin demokratik yollarla yapıldığını anımsatan Küçük, bazı kesimlerin demokratik yönetemlere tahammülleri olmadığının ortaya çıktığını söyledi.

Küçük, Genel Sekreterlik seçimi için de demokratik yöntemlerle, tüzüğün emrettiği şekilde Amerika ziyareti öncesindeki Cumartesi günü seçim yapıldığını hatırlatarak,  seçimde iki aday bulunduğunu ve seçimin buna göre yapıldığını, bunun da yine aynı çevrelerce hazmedilmediğini belirtti.

Meclis oturumunda yaşanan gelişmelere bakıldığında sorumlu davranan Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne teşekkür eden Küçük, CTP’nin gerek parlamento içi, gerekse dışında demokrasiyi hedef alan oyunu bozduğuna ve bunun tarihi bir olay olduğuna işaret etti.

Partisine dönük dıştan müdahalelerde bulunulduğunu da belirten Başbakan Küçük, kimin müdahele ettiğine ilişkin soruyu yanıtlarken şunları söyledi;

“Kurultay boyunca CB Eroğlu açıkca Kaşif’i desteklemiş, köy köy gezmiştir ve kendisi de bunu inkar etmemiştir”

Amerika Birleşik Devletleri temaslarını da değerlendiren Başbakan, tüm çevrelerde kalıcı ve halkın çıkarlarını dikkate alan bir çözüme ulaşılması için destek gördüğünü, Amerika ziyaretimde dışişleri bakanlığının tüm ekiplerinin de kendileriyle beraber çalıştığını belirtti.

Ziyaretleri küçümsemeye çalışanlar olduğuna da işaret eden başbakan Küçük, Kıbrıs konusuyla ilgilenen üst düzeydeki kişilerle görüşmerler yaptığını anlattı.

Küçük, “Bu gibi güzel gelişmeleri saptırmak doğru bişey değil, dünya zannetmesin ki silihtarda oturarak bu sorun çözülür. Satrasburg ve diğer temaslarımızda ses getirdik. Bu gibi temaslar yapılması lazımdır ve kaçınılmazdır. Bu gibi kişilerle görüşmek de kafi değildir” dedi.

Türkiye hükümetinde de sorunun çözümüne ilişkin büyük bir kararlılık olduğunu belirten Küçük, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye AB Bakanı Egemen Bağış ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile sık sık görüştüğünü, aynı zamanda Amerika’da bulunmalarının rastlantı olmadığını kaydetti.

Başbakan temaslarına Avrupa’da belli merkezlerde devam edeceğini de vurgulayarak, seçim kararına rağmen, iki dış teması daha bulunduğunu ve günü birlik de olsa temasları gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.

 

Kaynak: brt

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.