1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ULUÇAY, BELEDİYELER BİRLİĞİ HEYETİNİ KABUL ETTİ
ULUÇAY, BELEDİYELER BİRLİĞİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

ULUÇAY, BELEDİYELER BİRLİĞİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, belediyeler konusunda temel hedeflerinin yerinden yönetim ilkesini daha etkin hale getirmek olduğunu söyledi.

A+A-

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, belediyeler konusunda temel hedeflerinin yerinden yönetim ilkesini daha etkin hale getirmek olduğunu söyledi.

Bakan Uluçay bugün, Mahmut Özçınar başkanlığındaki Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu heyetini  kabul etti.

ULUÇAY: “HEDEF YERİNDEN YÖNETİM İLKESİNİ DAHA ETKİN HALE GETİRMEK”

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay kabulde yaptığı konuşmada, belediyelerle ilgili çalışmalarını hızlandırdıklarını, bu kapsamda belediyelere ziyaretler başlattıklarını anlattı.

Ziyaretlerde sorunları yerinde tespit ederek görüş alışverişinde bulunduklarını dile getiren Uluçay, Belediyeler Yasası’yla ilgili çalışmaların ise tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.

Uluçay yasayı Meclis’e sunmadan önce Belediyeler Birliği’nden de görüş alacaklarını, hedeflerinin yerel seçimlerden önce yasayı geçirmek olduğunu belirtti.

Belediyeler konusunda temel hedeflerinin, yerinden yönetim ilkesini daha etkin hale getirmek olduğunu anlatan Uluçay, orta ve uzun vadede belediyelerin coğrafi konumlandırmalarını da farklılaştırmayı amaçladıklarını anlattı.

Uluçay, bu kapsamda 2014-2018 arası dönem için belirli pilot bölgelerde yeni yönetim anlayışının uygulanmaya başlayacağı bilgisini de verdi.

Elektrik borçları konusunda, hali hazıra 120 ay taksitlendirme seçeneği bulunduğuna işaret eden Uluçay, birikmiş sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı primleri için de 15 yıla kadar vade seçeneği sunmayı planladıkları anlattı.

Katı atıklar konusunda hem İçişleri Bakanlığı hem de Avrupa Birliği’nin çalışmaları olduğunu söyleyen Uluçay, eski eserlerin korunmasıyla ilgili de uzun vadeli planları olduğunu sözlerine ekledi.

Uluçay, tüm çabaların hizmet kalitesini artırmak için olduğunu kaydetti.

ÖZÇINAR: “BELEDİYELER YASASI EN KISA SÜREDE GEÇİRİLMELİ”

Güzelyurt Belediyesi ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar, Belediyeler Yasası’nın en kısa sürede geçirilmesini talep etti.

Elektrik ödemeleri ve katı atık konularında yardım isteyen Özçınar, belediyelere devlet katkısının, yasadaki şekilde uygulanmasını da talep etti.

Özçınar, eski eserlerin korunmasıyla ilgili de Uluçay’dan destek istedi.

Konuşmaların ardından Özçınar, Uluçay’a eski eserler konusunda kitap hediye etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.