1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ULUÇAY: “BİRİKEN ÇÖPLER İÇİN ARAÇ TAKVİYESİ YAPACAĞIZ”
ULUÇAY: “BİRİKEN ÇÖPLER İÇİN ARAÇ TAKVİYESİ YAPACAĞIZ”

ULUÇAY: “BİRİKEN ÇÖPLER İÇİN ARAÇ TAKVİYESİ YAPACAĞIZ”

Mehmetçik Belediyesi’nde 115 gün süren grevin mutabakatla sonuçlanmasıyla taraflar ortak basın toplantısı düzenledi ve memnuniyet belirtti.

A+A-

TARAFLAR ORTAK BASIN TOPLANTISIYLA SORUNUN ÇÖZÜMLENMESİNDEN MEMNUNİYET BELİRTTİ

ULUÇAY: “BİRİKEN ÇÖPLER İÇİN ARAÇ TAKVİYESİ YAPACAĞIZ”

GÜRPINAR, KATKIDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

ADALIER: “ÖNEMLİ OLAN SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASI…”

Mehmetçik Belediyesi’nde 115 gün süren grevin mutabakatla sonuçlanmasıyla taraflar ortak basın toplantısı düzenledi ve memnuniyet belirtti.

Cumhuriyet Meclisi Mavi Salon’da düzenlenen basın toplantısında İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Mehmetçik Belediyesi’ndeki sorunların çözülmesi için başlatılan çalışmaların sonuna geldiklerini kaydetti ve “Arkadaşlarımızın da katkılarıyla sorunu çözdük” dedi.

Sendika ile Mehmetçik Belediyesi’nin hem çalışanların talepleri doğrultusunda haklarını alması, hem de halkın hizmet almasını sağlayacak bir mutabakata vardığını kaydeden Uluçay, sorunların çözülmesine katkı koymalarından dolayı Mehmetçik Belediye Başkanı Ahmet Beyazıt Adalıer, Büro-İş ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerine, sabırlarından dolayı da Mehmetçik halkına teşekkür etti.

Grevden dolayı bölgede biriken çöplerin temizlenmesi için hükümet olarak araç takviyesi yapacaklarını kaydeden Uluçay, ayrıca varılan mutabakatın uygulanması için bakanlık olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını söyledi.

GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da, grevden hem belediye çalışanlarının hem de yöre halkının mağdur olduğunu belirterek, “Bugün memnuniyete ifade edebiliriz ki taraflar arasında bir mutabakat sağlanmıştır” dedi.

Gürpınar katkılarından dolayı tüm kesimlere ve Mehmetçik beldesi halkına teşekkür etti.

AKYÖN

Mehmetçik Belediyesi çalışanlarını temsil eden Büro, Banka, Ticaret Çalışanları Sendikası (Büro-İş) Başkanı Hüseyin Akyön de, Mehmetçik Belediyesi ile ihtilaflı oldukları konular üzerinde Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nin verdiği hüküm doğrultusunda mutabakata vardıklarını söyledi.

Mehmetçik halkından hizmet verilmeyen süre için özür dileyen Akyön, Mehmetçik Belediyesi çalışanlarının ortaya çıkan hizmet eksiğini gidermeye hazır olduğunu ifade etti.

Akyön, “İnşallah çalışma barışı bugün itibarıyla uygulanır ve oradaki sorunlar tümüyle ortadan kalkar” dedi.

LATİFOĞLU

Büro-İş’in üye olduğu Hür İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Başkanı Yakup Ö. Latifoğlu da, 115 günlük grevin çalışanların menfaatleri alması için yapıldığını söyledi.

Latifoğlu, “Tarafların iyi niyeti ile uzlaşıya vardık” dedi.

ADALIER

Mehmetçik Belediye Başkanı Ahmet Beyazıt Adalıer de, belediyedeki sorunların eski İçişleri Bakanı’nın siyasi çıkarı uğruna ortaya çıktığını savundu.

Adalıer, “Geçmiş İçişleri Bakanı’nın siyaseten beni yenme arzusu işi bu noktalara getirdi” dedi.

Sorunun kaynak bulunmadan çalışanlara bütçenin üzerinde artış yapılması olduğunu ifade eden Adalıer, “İnşallah bundan biz de, sendikalar da gerekli dersi alır ve sürdürülebilir bir anlayışla istekte bulunulur. Zannedersem sendikamızın en büyük hatası bu olmuştur” dedi.

İlgili bakanlıkların katkılarıyla “iyi bir noktaya” gelindiğini ifade eden Adalıer, “Ancak gönül arzu eder ki, sürdürülebilir bir şekilde devam etsin” dedi.

Adalıer, tüm kesimlere ve zor dönemin daha fazla tatsızlık olmadan geçirilmesine yardımcı olan bölge halkına da teşekkür etti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.