1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ULUÇAY: “ÇÖZÜM BULUNMASI YÖNÜNDE ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”
ULUÇAY: “ÇÖZÜM BULUNMASI YÖNÜNDE ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

ULUÇAY: “ÇÖZÜM BULUNMASI YÖNÜNDE ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

İçişleri Bakanı Teberüken Uluçay, Kıbrıs Türk Beynelmilel Nakliyeciler Birliği’ni kabul etti.

A+A-

İçişleri Bakanı Teberüken Uluçay, Kıbrıs Türk Beynelmilel Nakliyeciler Birliği’ni kabul etti.

Bakan Uluçay kabulde yaptığı konuşmada, ülkenin artan sıkıntılarını daha aza indirmek için çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, taşımacılıkta içe yönelik çalışmalarla dışa yönelik çalışmaların ayrımının önemli olduğunu kaydetti.

AB standartlarında yapılacak çalışmalarla izin kurullarının da tek çatı altında toplanmasının sağlanması yönünde çalışmalar yaptıklarına değinen Bakan Uluçay, AB standartlarında gündeme gelecek yeni kriterlerle, sivil toplum örgütlerinin de katkılarıyla sektörün sorunlarına çözüm bulunması yönünde çalışmalar yapacaklarını belirtti.

HASAN DÖRTGAZİ

K.T. Beynelmilel Nakliyeciler Birliği Başkanı Hasan Dörtgazi ise, problemlerine çözüm üretilmesini arzu ettikleri sorunları yazılı olarak Bakan Uluçay’a takdim etti.

Kendilerine bağlı çalışmakta olan 80 üye ve şirketlerinin toplam 450 filosu olduğuna dikkat çeken Dörtgazi, araç filosu bakımından taşımacılık sektöründe en büyük sivil toplum örgütü olmalarına rağmen, üyesi olmadıkları Kar-İş’in kendilerini temsil etmediklerini kaydetti.

İzin kuruluna kendilerinden de bir temsilcinin atanmasının uygun olacağını söyleyen Dörtgazi, bugüne kadar izin kuruluna üyeler tarafından yapılan müracaatları değerlendirip eksik olan A kamu işletme izinlerinin verilmesini, verilecek olan izinlerin uluslararası izin kaydı altına alınmasını ve yurt içi izinlerinden ayrıştırılmasının sağlanması ve A kamu işletme izni, araç ile birlikte,  gerçek mesleği nakliyecilik olan şahıs ve şirketlere devredilebilir hale getirilmesini talep ettiklerini belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.