1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ULUÇAY: “GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNACAĞIZ”
ULUÇAY: “GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNACAĞIZ”

ULUÇAY: “GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNACAĞIZ”

KKTC Avcılık Federasyonu Başkanı Aysın Karaderi, avcıların son dönemde, yazılı ve görsel medyada saldırıya uğradığını ifade ederek, hak etmedikleri durum ve sözlerle karşılaştıklarını, bundan dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.

A+A-

ULUÇAY: “AV SEZONU BAŞLIYOR. AVCILIK FEDERASYONU YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNACAK, GENEL SIKINTILARI TARTIŞACAĞIZ”

KARADERİ: “AVCILAR SON DÖNEMDE, YAZILI VE GÖRSEL MEDYADA SALDIRIYA UĞRADI. HAK ETMEDİĞİMİZ DURUM VE SÖZLERLE KARŞILAŞTIK. BUNDAN DOLAYI BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ”

KKTC Avcılık Federasyonu Başkanı Aysın Karaderi, avcıların son dönemde, yazılı ve görsel medyada saldırıya uğradığını ifade ederek, hak etmedikleri durum ve sözlerle karşılaştıklarını, bundan dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.

Aysın Karaderi başkanlığındaki KKTC Avcılık Federasyonu heyeti bugün İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’a nezaket ziyaretinde bulundu.

KKTC Avcılık Federasyonu Başkanı Aysın Karaderi, Bakan Uluçay’a yeni görevinde başarılar diledi.

“ÜLKEDEKİ HER EVDE BİR AVCI VAR”

Avcıların Kuzey Kıbrıs’ın en büyük sivil toplum örgütlerinden birini oluşturduğundan söz eden Karaderi, ülkedeki her evde bir avcı olduğunu söyledi.

Karaderi, “Kimi avı beğenir, kimi beğenmez, kimi hoşlanır, kimi hoşlanmaz, biz buna saygılıyız. Ama av, Kıbrıslı Türklerin kültürü, gelenek ve göreneğidir. Avcılar, tüfeği ile koşan eli kanlı insanlar değil yasalar çerçevesinde hareket eden insanlardır” dedi.

“YAZILI VE GÖRSEL MEDYADA SALDIRIYA UĞRADIK”

Avcıların son dönemde, yazılı ve görsel medyada saldırıya uğradığını ifade eden Aysın Karaderi, hak etmedikleri durum ve sözlerle karşılaştıklarını, bundan dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.

Avcıların çevresini koruduğunu, yaban hayatına sahip çıktığını savunan Karaderi, federasyonun icraatlarına dikkat çekti.

“AVCILAR DENEYİMLERİ İLE HAREKET EDER”

Aysın Karaderi, uzun yıllardır bu camianın içinde olduğunu vurgulayarak, avcıların deneyimleri ve tecrübeleri doğrultusunda hareket ettiğini kaydederek, “Av camiasının okulu yoktur” dedi.

Aysın Karaderi, bazı milletvekillerinin av ve avcılar konusunda yorum yapmasını eleştirerek, “Bilmedikleri konulara girmesinler, gerekirse bizimle istişare etsinler” ifadesine yer verdi.

“YASADA BOŞLUK VAR”

Ziyarette, av koruyuculuğu konusuna da değinen Federasyon Başkanı Karaderi, yasadaki boşluklara işaret ederek, av koruyucularının yeterli yetkisi olmadığını söyledi.

ULUÇAY: “GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNACAĞIZ”

İçişleri Bakan Teberrüken Uluçay, av sezonunun başlayacağını belirterek, Avcılık Federasyonu yetkilileri ile görüş alışverişinde bulunacakları ve genel sıkıntıları tartışacaklarını dile getirdi.

Uluçay, Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler (CTP-BG) Milletvekili Salih İzbul’u da görüşmeye davet ettiğini ifade ederek, İzbul’un “Av ve Avla İlgili Yaban Hayatını Koruma Yasası”nın hazırlanma sürecinde federasyon yetkilileriyle birlikte çalıştığını söyledi.

Uluçay’a kabulde, İçişleri Bakanlığı Merkez Kaymakamı Salih Gökpınar da eşlik etti.

Basının görüntü ve bilgi almasının ardından Bakan Uluçay, CTP-BG Milletvekili İzbul, Merkez Kaymakamı Gökpınar ve federasyon yetkilileri görüşmeye bir süre daha devam etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.