1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ULUÇAY: “İŞSİZLİK HAT SAFHADA“
ULUÇAY: “İŞSİZLİK HAT SAFHADA“

ULUÇAY: “İŞSİZLİK HAT SAFHADA“

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, taşımacılıkta öngörülerinin taşımacıların taşıma yapacağı, konaklamacıların konaklama yapacağı, kumarhanelerdeki taksilerin yerini ise taşımacılıkla uğraşanların alacağı bir sistem kurmak olduğunu belirtti.

A+A-

ULUÇAY: “VATANDAŞ OLANLARIN MESLEKİ SÜRÜŞ BELGESİ ALABİLMESİNİ ÖNGÖRÜYORUZ”

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, taşımacılıkta öngörülerinin taşımacıların taşıma yapacağı, konaklamacıların konaklama yapacağı, kumarhanelerdeki taksilerin yerini ise taşımacılıkla uğraşanların alacağı bir sistem kurmak olduğunu belirtti.

Uluçay, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga, bazı yönetim kurulu üyeleri ile Sıhhi Tesisatçılar Birliği yönetim kurullarından oluşan bir heyeti kabul etti.

Tesisatçılık ve mesleki şoförlükle ilgili oda üyelerinin dile getirdiği sorunlara atfen Uluçay, trafikle ilgili tüm kurulların tek çatı altında, Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı uhdesinde kurulacak Trafik Hizmetleri Birimi altında toplanacağını kaydetti.

Trafikle ilgili kriterlerin AB yasaları ile uyumlu olması için çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Uluçay, “Yeni kriterlerle daha sağlıklı bir ortam kurulacak. Taşımacıların taşıma yapacağı, konaklamacıların sadece konaklama yapacağı, kumarhanelerdeki taksilerin yerini taşımacılıkla uğraşanların alacağı bir sistemi öngörüyoruz” dedi

İzin makamının piyasa şartlarını da dikkate alacağını kaydeden Uluçay, “Bugüne kadar olan süreçlerde siyasiler bunu istediği gibi kullanabilme imkanına sahip olmuştu. İstediğimiz siyasilere müdahale şansı doğmadan bu işlerin yürümesidir” dedi.

İki yıl çalışma izni olanların mesleki sürüş ehliyeti alma olanağı tanıyan düzenlemenin değişeceğini de kaydeden Uluçay, “Vatandaş olanların mesleki sürüş belgesi alabilmesini öngörüyoruz” dedi.

“İşsizlik hat safhada“ diyen Uluçay, öngörülen uygulamaların hem istihdam yaratacağını hem de sektörlere saygınlık kazandıracağını söyledi.

TULGA

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga da, ülkede sistemsizliğin yaygın olduğunu belirterek, irade olduğu takdirde sorunlara çözüm bulunamaması için herhangi bir neden kalmayacağını söyledi.

Sorunların çözülmesinde hükümetle diyalogu ön planda tuttuklarını kaydeden Tulga, üyelerinin öncelikli sorunlarını da dile getirdi.

Öncelikle İzin Kurulu’nda odanın temsiliyet hakkı olmasına rağmen siyasilerin kurulu yönlendirebilmek için odanın hakkını gözardı ettiğini söyleyen Tulga, amaçlarının “Mesleki Sürüş alanında istihdamı artırmak” olduğunu kaydetti.

Kamyonculuğun da artık meslek sayılması için yasal düzenleme yapılması gerektiğini ifade eden Tulga, kaçak veya kayıtsız olarak yapılan tesisatçılığın  yaptığı iş üzerinden vergisini ödeyen tesisatçıların iş bulmasını zorlaştırdığını, vergi ödemediklerinden dolayı devletin maddi kayba uğratıldığını ve sektördeki kaliteyi de düşürdüğünü anlattı.

Tulga, yeni inşa edilmiş konutların tesisat ve mekanik kontrolleri esnasında yapılan mekanik tesisat işleri ile ilgili KTEZO ile Sıhhi Tesisatçılar Birliği’nden iş bitirme formunun  aranmasının kaçak tesisatçılığı önleyeceğini kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.