1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ULUÇAY: “SORUNLARINIZI ÇÖZMEK İÇİN HAREKET EDECEĞİZ”
ULUÇAY: “SORUNLARINIZI ÇÖZMEK İÇİN HAREKET EDECEĞİZ”

ULUÇAY: “SORUNLARINIZI ÇÖZMEK İÇİN HAREKET EDECEĞİZ”

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, şehit çocuklarına verilen arsaların sorunlarını çözmek için çalışacağına dair söz verdi.

A+A-

“SORUNLARINIZI ÇÖZMEK İÇİN HAREKET EDECEĞİZ”

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, şehit çocuklarına verilen arsaların sorunlarını çözmek için çalışacağına dair söz verdi.

Uluçay, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği yetkililerini kabul etti.

Uluçay kabulde, şehit çocuklarına verilen arsaların sorunlarını çözmek için çalışacağı sözünü verdi.

Yurt dışında yaşamakta olan şehit çocuklarının şehit çocuğu arsası alma hakkı bulunmaması üzerine çalışma yapılabileceğini de kaydeden Uluçay, “Elimizden ne gelirse yapılması gerekir. Sizlerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz ancak kimseyi de dışlamıyoruz. Her zaman için adaletli olmaya eşit davranmaya özen göstereceğiz….Sorunlarınızı çözmek için hareket edeceğiz” dedi.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan da, “Dernek 40’ıncı yılına girdi ama şehit çocuklarına 1987 yılında verilen arsaların sorunu hala daha bitmedi” dedi.

Ersan, Güzelyurt, Alayköy ve Gazimağusa’da şehit çocuklarına dağıtılan arsaların altyapılarının tamamlanmasını ve sorunlarının giderilmesini istediklerini kaydetti.

Yurt dışında kalan şehit çocuklarının yasaya göre arsa alma hakkı bulunmadığını gündeme getiren Ersan, yurt dışında ikamet etmelerinden dolayı 14 kişi dışında şehit çocuğu arsası alma hakkına sahip yaklaşık 2 bin şehit çocuğunun arsa aldığını kaydetti.

Geçmiş hükümet döneminde derneğe üye olmayan kişilerin şehit çocukları arsası konusuna derneğin müdahil olmasına karşı durduğunu belirten Ersan, “Ben isteyeceğim, dernek karışmasın olmaz... Dernek karışacak, çünkü dernek bakidir” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.