1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ULUKIŞLA’DA 13 EVE SU GİRDİ”
“ULUKIŞLA’DA 13 EVE SU GİRDİ”

“ULUKIŞLA’DA 13 EVE SU GİRDİ”

Mesarya bölgesinde etkili olan kötü hava koşullarının yol açtığı zararla ilgili ilk tespitler yapıldı

A+A-

“ULUKIŞLA’DA 13 EVE SU GİRDİ”

“SİVİL SAVUNMA EVLERİ SULAR ALTINDA KALAN VE EŞYALARI ZARAR GÖREN VATANDAŞLARA ERZAK VE GIDA YARDIMI YAPTI”

“LEFKOŞA VE GAZİMAĞUSA KAYMAKAMLIĞI İLE BELEDİYELER YARIN DETAYLI HASAR TESPİTİ YAPACAK”

Mesarya bölgesinde etkili olan kötü hava koşullarının yol açtığı zararla ilgili ilk tespitler yapıldı. Özellikle Ulukışla köyüne büyük zarar veren dolu ve yağmur yüzünden 13 evi su bastı, bazı kümes hayvanları telef oldu. Mesarya köylerinde bazı evler, binalar, tarlalar ve yollar sular altında kaldı.

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik, detaylı hasar tespitinin yarından itibaren Gazimağusa ve Lefkoşa Kaymakamlıklarınca yapılacağını söyledi.

Alicik, Ulukışla’da dere yatağı yanındaki 13 eve su girdiğini, bazı kanatlı kümes hayvanlarının da telef olduğunu belirtti.

Sel sularının Dörtyol’a yeni ulaşmaya başladığını, suların kontrollü şekilde, Köprü barajına ulaşması için tahliyesine devam edildiğini bildiren Hasan Alicik, bölgede Karayolları Dairesi ve belediyelere ait araçların müdahale için bekletildiğini kaydetti.

Alicik, Dörtyol’da yol içindeki refüjlere ve kaldırımlara da sel sularının tahliyesi için müdahale edildiğini bildirdi.

Aslanköy’de boya fabrikasını su bastığını; Dilekkaya, Yeniceköy, Paşaköy’de de birkaç eve su girdiğini ancak önemli hasar olmadığını ifade eden Müsteşar Alicik, Çukurova’da su giren 2 evin belediye ekiplerinin müdahalesiyle temizlendiğini söyledi.

Alicik, Ulukışla’da evleri sular altında kalan ailelere Sivil Savunma Teşkilatı tarafından erzak ve yiyecek yardımı yapıldığını, battaniye ve sobalar dağıtıldığını belirtti.

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik, Düzova’da ağıllara giren suların da tahliye edildiğini; Kalavaç’ta ise bentlerin taşması sonucu bir eve su girdiğini ve bir duvarın yıkıldığını kaydetti.

Mesarya bölgesindeki zarar ziyanın yarından itibaren daha detaylı olarak Lefkoşa ve Gazimağusa Kaymakamlıklarınca tespit edilmeye başlanacağını açıklayan Alicik, ayrıca su baskını tehlikesi yaşanan bölgelerde tıkanıkların önlenmesi için belediyeler ve kaymakamlıkların ortak müdahale planları hazırladığını; örneğin bazı yollarda suların tahliyesi için boru eksiklikleri saptandığını ve giderileceğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.