1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ULUSAL ADALET PARTİSİ
ULUSAL ADALET PARTİSİ

ULUSAL ADALET PARTİSİ

Kıbrıs Türk siyasi hayatına “Ulusal Adalet Partisi” adıyla yeni bir siyasi parti katıldı.

A+A-

PARTİ KURULUŞ DİLEKÇESİ 21 EKİM’DE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA SUNULDU

UAP GENEL BAŞKANI FATMA SOLMAZ

Kıbrıs Türk siyasi hayatına “Ulusal Adalet Partisi” adıyla yeni bir siyasi parti katıldı.

Kısa adı UAP olan Ulusal Adalet Partisi, 21 Ekim’de kuruluş başvurusunu İçişleri Bakanlığı’na sunarak siyasi hayatına başladı.

UAP bugün gerçekleştirdiği genel kurulda, Genel Başkanlığa, partinin kurucu başkanı da olan Fatma Solmaz’ı getirdi.

Kasım ayı içerisinde basın toplantısı yaparak amacını ve kuruluş bildirgesini halkla paylaşacak olan UAP’ın, kırmızı ve beyaz renklerden oluşan parti ambleminde Beşparmaklar’ı temsil eden beş ok ve adaleti temsil eden terazi bulunuyor.

MERKEZ YÖNETİM KURULU

UAP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün gerçekleşen Genel Kurul’da Merkez Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

“Genel Başkan Fatma Solmaz, Genel Başkan Vekili ve Genel Başkan Yardımcısı Araştırma–Geliştirme (Ar–Ge) ve Parti Okulu Başkanı Ufuk Akan Üçay, Genel Sekreter Prof. Dr. Ömer Şensöz, Genel Koordinatör Vahap Albayrak, Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ramadan İnancı, Halkla İlişkiler ve Meclisten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kadriye Bayraktar, Seçim Çalışmalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cem Ergün, Genel Sekreter Yardımcısı Emine Süheyla Özmert, Genel Sekreter Yardımcısı İnci Sokollu, Genel Sekreter Yardımcısı Sevinç Dinçer, Mali İşler Sorumlusu Hasan Deniz, Gençlik Kolları Başkanı Alican Arslan, Kadın Kolları Başkanı Neşe Pektaş. Genel İstişare Kurulu ise Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Muzaffer Temizel, Yılmaz Ergen, Aysel Uçar, Hakan Polat, Süleyman Zengin.”

“HALKIN BAĞRINDAN ÇIKAN KIBRIS TÜRK HALK HAREKETİ…”

Ulusal Adalet Partisi, manifestosunda partiyi “halkın bağrından çıkan bir Kıbrıs Türk Halk Hareketi” olarak tanımlayarak özetle şöyle dedi:

“Ulusal Adalet Partisi, Kıbrıs Türk halkının her ferdinin hiçbir ayırım gözetmeksizin, başı dik, onurlu insanlar olarak, tam bir güven ve huzur ortamı içerisinde, insanca, hakça ve adaletli bir düzende yaşayabilmesi, insan hak ve özgürlüklerine, hukukun üstünlüğüne, halk egemenliğine, sosyal adalete, laikliğe ve çoğulcu demokrasiye dayalı devlet düzenini yeniden kurmak ve geliştirmek için kurulmuştur. Ulusal Adalet Partisi, ulusal gelirin adil ve eşit paylaşımını öngörmektedir… Ulusal Adalet Partisi Kıbrıs Türk halkının bağrından çıkmış bir Kıbrıs Türk halk hareketidir… En büyük sloganımız ise ‘Güçlü Türkiye Güçlü KKTC’dir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.