1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ULUSLARARASI ALANDA DÜZENLENMESİ BİZLER İÇİN ÖNEM TAŞIYOR”
“ULUSLARARASI ALANDA DÜZENLENMESİ BİZLER İÇİN ÖNEM TAŞIYOR”

“ULUSLARARASI ALANDA DÜZENLENMESİ BİZLER İÇİN ÖNEM TAŞIYOR”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 30’uncu kuruluş yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen, “3’üncü Uluslararası Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi” başladı.

A+A-

STARTINI  MECLİS BAŞKANI SİBEL SİBER İLE DIŞİŞLERİ BAKANI ÖZDİL NAMİ’NİN VERDİĞİ RALLİYE 5 ÜLKEDEN 13 EKİP 62 ARAÇLA KATILDI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 30’uncu kuruluş yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında  düzenlenen, “3’üncü Uluslararası Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi” başladı.

Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü’nün Kuzey Kıbrıs Turkcell sponsorluğunda düzenlediği  Ralliye 120 km’lik parkurda yapılan ralliye, 5 ülkeden 13 ekip 62 araçla katıldı.

Ralli Lefkoşa, Gaziköy, Tuırunçlu, Gönendere, Tirmen, Mallıdağ, Küçükerenköy ve Girne güzergahında gerçekleştirilecek. Dereceye girenlere ödülleri  bugün saat 14:00’te Girne Onar Village’te düzenlenecek törenle verilecek.

Dışişleri Bakanlığı önünden başlayan rallinin startını ise Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile Dışişlleri Bakanı Özdil Nami verdi. Startın verilişi sırasında Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü Başkanı Semavi Aşık ile Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da hazır bulundu.

BAŞKAN SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber startı vermeden önce yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü’nün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 30’uncu kuruluş yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlediği klasik araba rallisinin geçmiş ile gelecek arasında bağ kurması yanında uluslararası çapta gerçekleştirilmesiyle de önemli olduğunu kaydetti.

“Uluslararası alanda düzenlenmesi bizler için önem taşıyor. Bu tür organizasyonları geliştirmek çaba ve gayret göstermeliyiz. Ne kadar başarılı organizasyonlar düzenlersek  katılım da o oranda yoğun ve etkin gerçekleşir” diyen Siber, bu güzel ralliye start vermekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

NAMİ

Dışişleri Bakanı Özdil Nami ise Cumhuriyet’in 30’uncu kuruluş yıldönümü çerçevesinde bu yıl 3’üncüsü yapılan uluslararası ralliye bakanlık olarak destek verdiklerini belirterek, ralliye yabancı ülkelerden katılımlar olmasının  ülke tanıtımına katkı yapmakta olduğunu kaydetti.

“Ülkemizdeki sosyal faaliyetlerin zenginleşmesi açısından bence çok güzel düşünülmüş iyi organize edilmiş ve her yıl katılımı artan bir organizasyon” diyen bakan Nami, bu tür faaliyetlere destek vermekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.