1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ULUSLARARASI BARIŞ GÜNÜ ARA BÖLGEDE KUTLANACAK
ULUSLARARASI BARIŞ GÜNÜ ARA BÖLGEDE KUTLANACAK

ULUSLARARASI BARIŞ GÜNÜ ARA BÖLGEDE KUTLANACAK

“21 Eylül Uluslararası Barış Günü”, Lefkoşa’da ara bölgede, Dayanışma Evi’nde kutlanacak.

A+A-

TARİHSEL DİYALOG VE ARAŞTIRMA DERNEĞİ, DAYANIŞMA EVİ’NDE ETKİNLİK DÜZENLEYECEK

“21 Eylül Uluslararası Barış Günü”, Lefkoşa’da ara bölgede, Dayanışma Evi’nde “insanların barış hakkı” temasıyla düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği’nden (AHDR) yapılan açıklamaya göre, ikinci kez düzenlenecek Uluslararası Barış Günü etkinliği, 16.00-22.30 saatleri arasında yer alacak.

Hem Kıbrıs, hem de yurt dışından sivil toplum örgütleri tarafından desteklendiği belirtilen kutlamalarda çocuklar ve yetişkinler için bir takım etkinlikler düzenlenecek.

Etkinliklerin, Lefkoşa Surlar İçi’nde yapılacak rehberli bisiklet turu, çocuklar için hikâye anlatma ve boyama, Dance for Cyprus ve bir hip hop gurubu tarafından yapılacak dans gösterisi ile İki Toplumlu Koro, Monsieur Doumani ve Touch Response Band konserlerini içerdiği ve ayrıca bazı müzik gruplarının daha katılacağı duyuruldu.

Davetlilerin kendi yiyeceklerini götüreceği ve diğer katılımcılarla paylaşacağı “Barış İçin Evrensel Ziyafet” etkinliğinin de yer alacağı belirtilen 21 Eylül Uluslararası Barış Günü kutlamasının bu yılki temasının “insanların barış hakkı” olarak belirlendiği bildirildi.

AHDR açıklamasında, bu yılki kutlamaların ayrıca Filistinli Çocukların Sıkıntılarını Giderme Fonu (PCRF) için bir bağış platformu olacağı kaydedildi.

Daha fazla bilginin ahdr.mide@gmail.com e-posta adresinden veya +90542 8506681 numaralı telefondan veya www.ahdr.info sayfasından alınabileceği belirtildi.

Açıklamada, 21 Eylül Barış Günü’nün Birleşmiş Milletler’in 7 Eylül 2001 tarihli kararıyla kabul edildiği ve bu günün dünya çapında çatışmaların önlenmesi ve barışın tesisi yolunda bilinçlenmeyi amaçladığı da ifade edildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.