1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ULUSLARARASI HAKEMLER KÖPEKLER İÇİN GİRNE'DE
ULUSLARARASI HAKEMLER KÖPEKLER İÇİN GİRNE'DE

ULUSLARARASI HAKEMLER KÖPEKLER İÇİN GİRNE'DE

Futbolda KOP süreci, KKTC’nin tanınmamışlığı gibi siyasetin malzemesi olan kronik konuların gölgesinde Girne’de uluslararası hakemlerin iştirakiyle bir yarışma düzenleniyor…

A+A-

 

2014 yılında KKTC’deki cins köpeklerin Uluslararası Köpek Irkları Federasyonu (FCI) nezdinde şecerelerinin kayıt altına alınması ve köpek Show’ları düzenlemek amacıyla kurulan Kyrenia Canine Club, 3 Mayıs’ta uluslararası hakemlerin katılımıyla bir “Köpek Güzellik Yarışması” düzenliyor.

Kıbrıs Postası’nın haberine göre, Kyrenia Canine Club Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hüsnü Tokatlıoğlu, Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren Cyprus Kennel Club aracılığıyla FCI ile iletişime geçtiklerini ve bu konuda uluslararası otorite kabul edilen FCI’ın hakemlerinin etkinlikte yer alacağını söyledi.

Tokatlıoğlu, Kyrenia Canine Club’ın KKTC’de kurulan bir dernek olduğunu belirtirken, Güney’deki kulüple iletişim içinde olduklarını ve yaptıkları işbirliği sonucunda FCI’dan uluslararası hakemlerin KKTC’deki yarışmaya geleceğini vurguladı.

KKTC’de 2014 yılında kurulan Kyrenia Canine Club’ın, Mayıs ayında yapacağı köpek showunu uluslararası hakemler yönetecek. Kıbrıs Postası’na konuşan Kyrenia Canine Club Kyrenia Canine Club Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hüsnü Tokatlıoğlu, Güneyde faaliyet gösteren Cyprus Kennel Club aracılığıyla FCI ile iletişime geçtiklerini ve bu konuda uluslararası otorite kabul edilen Köpek Irkları Federasyonu (FCI)’ın hakemlerinin etkinlikte yer alacağını söyledi.

Tokatlıoğlu, KKTC’deki cins köpeklerin Uluslararası Köpek Irkları Federasyonu (FCI) nezdinde şecerelerinin kayıt altına alınmasını amaçladığını belirtirken, FCI belgelerinin dünyanın her yerinde geçerli olduğunu vurguladı. “Amaç insanların köpeklerle ilgili olarak bilinçlendirilmesidir. Hayvanların refahının yükseltilmesidir” diyen Tokatlıoğlu, insanların bilinçlenmesine bağlı olarak da hayvanların refahının arttığını söyledi.

FCI’dan gelen uluslararası hakemler yönetecek…

3 Mayıs’ta Royal Canin’in sponsorluğunda Girne Pia Bella oteli eğitim alanında gerçekleşecek köpek showundan da bahsede Tokatlıoğlu, FCI’dan gönderilen uluslararası hakemlerin, Dog Show’ a katılacağını açıkladı. Güneyde faaliyet gösteren Cyprus Kennel Club’ın Akdeniz’deki FCI’a bağlı en büyük kulüp olduğunu söyleyen Tokatlıoğlu, “Bunların resmi web sitesinde Girne’de 3. Ulusal Dog Show gerçekleştiriliyor şeklinde reklam var ve bu çok önemli” dedi. Kyrenia Canine Club KKTC’de kurulmuş bir dernek olduğunu ve kesinlikle Güney’deki derneğin çatısı altında olmadığını vurgulayan Tokatlıoğlu, “FCI ile Cyprus Cannel Club vasıtasıyla görüşüldü ve şu anda da yapacağımız Dog Show’a FCI hakem yolluyor” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.