1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. ULUSLARARASI KARDİYOMETABOLİK SENDROM DOĞU AKDENİZ KONGRESİ’NİN İLKİ KKTC’DE YAPILIYOR
ULUSLARARASI KARDİYOMETABOLİK SENDROM DOĞU AKDENİZ KONGRESİ’NİN İLKİ KKTC’DE YAPILIYOR

ULUSLARARASI KARDİYOMETABOLİK SENDROM DOĞU AKDENİZ KONGRESİ’NİN İLKİ KKTC’DE YAPILIYOR

Uluslararası Kardiyometabolik Sendrom Doğu Akdeniz Kongresi’nin ilki Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ), 27 Şubat - 02 Mart 2014 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs’ta düzenlenecek.

A+A-

DAÜ, Türkiye Diyabet Vakfı ve Kıbrıs Geriatri Vakfı’nın ortaklaşa düzenleyeceği kongrenin tanıtım toplantısı yarın 14:00 – 17:30 saatleri arasında Salamis Bay Conti Resort Hotel’de yapılacak.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, Kardiyometabolik Sendromu’nun dünyanın karşı karşıya kaldığı en önemli sağlık sorunlarından  birisi haline geldiğini belirtti. Harutoğlu, modern yaşam şeklinin getirdiği hareketsiz yaşam ve yüksek kalorili beslenmenin bu sendromun ortaya çıkmasında en önemli faktör olduğunu ve her yaştaki bireyi etkilediğini kaydetti.

Prof. Dr. Harutoğlu, KKTC’de 4 gün sürecek olan kongrede, birbirinden değerli, birçok seçkin ulusal ve uluslararası  bilim insanı tarafından kardiyometabolik risk faktörleri, bunların neden olduğu sorunlar ve sorunlara farklı disiplinlerin tartışılacağını dile getirdi.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.