1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. ULUSLARARASI KIBRIS SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK
ULUSLARARASI KIBRIS SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK

ULUSLARARASI KIBRIS SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK

EKİM 2014’TEKİ SEMPOZYUM, DAÜ EV SAHİPLİĞİNDE, LAÜ, MERSİN, YAŞAR ÜNİVERSİTELERİ VE KIBRIS TÜRK KÜLTÜR DERNEĞİ İŞBİRLİĞİNDE YAPILACAK

A+A-

SEMPOZYUMUN TEMASI:  “ULUSLARARASI  HUKUK VE DENİZ HUKUKU SÖZLEŞMESİ BAĞLAMINDA KIBRIS”

GÖKSAN: “BİLİMSEL KURTULUŞ SAVAŞI’NI KAZANACAĞIZ”

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) ve Kıbrıs Türk Kültür Derneği ile Türkiye’den Yaşar ve Mersin üniversitelerinin de işbirliğiyle 4. Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu düzenlenecek.

“Uluslar arası Hukuk ve Deniz Hukuku Sözleşmesi Bağlamında Kıbrıs” temalı sempozyuma yabancı akademisyenler de davet edilerek,  Kıbrıs konusunda  Kıbrıs Türk halkının haklılığı savunularak, dış dünyaya mesaj verilecek.

16-18 Ekim 2014 tarihinde  DAÜ ev sahipliğinde gerçekleşecek sempozyumda sunulacak bildiriler kitaplaştırılarak, dünyadaki bütün araştırma merkezlerine gönderilecek.

Sempozyuma bildiri gönderme süresinin 29 Kasım’da sona ereceği bildirildi.

Sempozyumu duyurma ve  bildiri gönderme süreci hakkında bilgi vermek amacıyla bugün DAÜ Tower Restoran’da DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam, DAÜ Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (DAÜ-KAM) Başkanı Prof. Dr. Naciye Doratlı ve Kıbrıs Türk Kültür Derneği  Başkanı Ahmet Göksan’ın katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

OSAM

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam, üniversite olarak her türlü akademik çalışmaya ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirterek, üniversiteler arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Osam, sempozyuma her türlü lojistik desteği vereceklerini söyledi.

DORATLI

DAÜ-KAM Başkanı Prof. Dr. Naciye Doratlı da,  Merkez olarak temel misyonlarının, Kıbrıs’la ilgili her türlü araştırmayı teşvik edip ortam yaratmak olduğunu söyleyerek, yurt dışı bağlantılarla bunu güçlendirdiklerini ifade etti.

GÖKSAN

Merkezi Ankara’da bulunan Kıbrıs Türk Kültür Derneği Başkanı Ahmet Göksan da, son 10 yılda uluslar arası platformda  “Bilimsel Kurtuluş Savaşı” başlatma gereği doğduğunu ifade ederek, uluslararası arenada  sadece Rumların haklarının savunulduğu ve hep Rumların haklı görüldüğü bir ortamın ortaya çıktığın kaydetti.

Tüm Kıbrıs Türkü’nün çıkar ve haklarının korunması gerektiği üzerinde duran Göksan, “Dünyaya bir ses vermemiz gerekiyor. yabancı akademisyenlerin Kıbrıs Türkü’nü haklı gören açıklamaları dünyaya da bir mesaj olacak” dedi.

AİHM’nin  2 Nisan’da,  Rum Yönetimi’nin verdiği tapuların geçersiz olduğuna dair aldığı karara değinen Göksan, bu kararın  mevcut Rum yönetiminin 1960’da kurulan Ortaklık Cumhuriyeti’nin devamı olmadığının bir göstergesi olduğunu belirtti.

Göksan, Kıbrıs Türklerinin haklarının yeniden tescil edilmesi ve işlerlik kazandırılmasını istediklerini kaydederek, “Bilimsel Kurtuluş Savaşı’nı kazanacağız” dedi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.