1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ULUSLARARASI ÖRGÜTLER LEFKOŞA-ANKARA BAĞLANTISINA İLGİ GÖSTERİYOR”
“ULUSLARARASI ÖRGÜTLER LEFKOŞA-ANKARA BAĞLANTISINA İLGİ GÖSTERİYOR”

“ULUSLARARASI ÖRGÜTLER LEFKOŞA-ANKARA BAĞLANTISINA İLGİ GÖSTERİYOR”

Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tasos Mitsopulos, uluslar arası ve Avrupa hava taşımacılığı örgütlerinin sözde “Lefkoşa” ve Ankara hava trafik kontrol merkezleri arasında, uluslar arası hava taşımacılığı sözleşmeleri uyarınca iletişim kurulmasına yoğu

A+A-

Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tasos Mitsopulos, uluslar arası ve Avrupa hava taşımacılığı örgütlerinin sözde “Lefkoşa” ve Ankara hava trafik kontrol merkezleri arasında, uluslar arası hava taşımacılığı sözleşmeleri uyarınca iletişim kurulmasına yoğun ilgi gösterdiğini açıkladı.

Alithia ve diğer gazetelere göre Mitsopulos iki hava trafik kontrol merkezi arasında iletişim olmadığına işaret ederek bundan da sözde “Kıbrıs Cumhuriyetini” tanımadığı için Ankara’nın sorumlu  olduğunu iddia etti.

Gazete merkezi Güney Kıbrıs’ta bulunan “Akdeniz Uçuş Güvenliği Kurumu” temsilcileriyle görüşen Mitsopulos’un heyetle, yaklaşık bir buçuk ay önce Lefkoşa’nın Rum kesiminde kurum tarafından gerçekleştirilen konferansı ele aldığını yazdı.

Habere göre Mitsopulos uluslararası ve Avrupa hava taşımacılığı ve uçuş güvenliği örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı konferansta Rum yönetiminin, Ercan Hava Trafik Kontrol Merkezi tarafından “Lefkoşa FIR Hattı”nda yapılan müdahalelerle” ile ilgili tezlerinin anlatıldığını söyledi. Bu “müdahalelerin, uçuş güvenliğinde ciddi sorunlar yarattığını” da savunan Mitsopulos uluslar arası ve Avrupa örgütlerinden, bu faaliyetlere son verilmesi için destek talep etti.

Mitsopulos, Akdeniz Uçuş Güvenliği Kurumu heyetiyle bölgesel işbirliği, Güney Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz’de hava taşımacılığı merkezi olarak lanse edilmesi konularını da ele aldıklarını anlattı ve Kurum’un, iyi bir temas ağına sahip olduğunu, kısa süre önce de İsrail’le işbirliği memorandumu imzaladığını hatırlattı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.