1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÜMİT EDERİZ TÜM TARAFLARIN DESTEĞİYLE TATMİN EDİCİ BİR RAKAMA ULAŞABİLİRİZ...”
“ÜMİT EDERİZ TÜM TARAFLARIN DESTEĞİYLE TATMİN EDİCİ BİR RAKAMA ULAŞABİLİRİZ...”

“ÜMİT EDERİZ TÜM TARAFLARIN DESTEĞİYLE TATMİN EDİCİ BİR RAKAMA ULAŞABİLİRİZ...”

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2014’ten itibaren geçerli olacak yeni asgari ücreti saptamak üzere bugün ikinci toplantısını yaptı.

A+A-

LİSANİLER: “TARAFLAR YAPTIĞI ÇALIŞMALARLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİ BUGÜN AKTARACAK VE TARTIŞMAMIZI YAPACAĞIZ. UMARIM BİR UZLAŞIYA VARIRIZ” 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2014’ten itibaren geçerli olacak yeni asgari ücreti saptamak üzere bugün ikinci toplantısını yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda, Asgari Ücret Tespit Komisyonu Başkanı İsmet Lisaniler başkanlığında bir araya gelen işçi, işveren ve devlet kanadı temsilcileri, önerileri ve yaptıkları çalışmaları değerlendirerek bir sonuca ulaşmaya çalışacak.

Lisaniler, toplantının başında yaptığı açıklamada, komisyonun bugün ikinci toplantısını yaptığını belirterek, bu sürede tarafların yaptığı çalışmalar ışığında görüşlerini paylaşarak, yeni asgari ücretle ilgili tartışacağını kaydetti.

İlk toplantıda tarafların genel olarak asgari ücretle ilgili görüşlerini açıkladıklarını; kriterler ve verilerin konuşulduğunu  anımsatan Lisaniler, işçi ve işveren temsilcilerinin talep ettiği verilerin de bakanlık tarafından sağlanarak kendilerine gönderildiğini söyledi.

Lisaniler, buna göre tarafların yaptığı çalışmalarla ilgili görüşlerini bugün aktaracaklarını ve tartışmalarını yapacaklarını ifade ederek “umarım bir uzlaşıya varırız” dedi.

LATİFOĞLU:  “ÜMİT EDERİZ TÜM TARAFLARIN DESTEĞİYLE TATMİN EDİCİ BİR RAKAMA ULAŞABİLİRİZ...”

Komisyondaki işçi temsilcisi Hür-İş Sendikaları Federasyonu Genel Başkanı Yakup Latifoğlu da, ülke insanının insanca yaşayabileceği bir asgari ücreti belirlemek için masada olduklarına işaret ederek, tüm tarafların ve özellikle işveren kanadının desteğiyle tatmin edici bir rakama ulaşabilmeyi ümit ettiklerini dile getirdi.

Geçen yıl belirlenen 1415 TL’nin o günün verilerinin de gerisinde olduğunu; kendilerinin geçen yıl için önerdikleri 1658 rakamına, bu yıl gerçekleşen hayat pahalılığını ekleyerek, geçen toplantıda 1830 TL’yi olması gereken rakam olarak önerdiklerini anımsatan Latifoğlu, ellerine geçen veriler neticesinde ulaştıkları rakamı ve verileri kullanmadaki yöntemlerini paylaşıp tatmin edici bir sonuca ulaşmak istediklerini kaydetti.

Latifoğlu, bekledikleri desteği alarak bu masadan uzlaşıyla ayrılma arzularını da dile getirdi.

AROĞLU: “HASSAS BİR KONU...BİR AN ÖNCE GÜNDEMDEN KALKMASINI İSTİYORUZ”

İşveren temsilcisi Mustafa Aroğlu ise, asgari ücretin hassas bir konu olduğuna işaret ederek, üzerinde spekülasyon yapılması veya uzamasından rahatsız olduklarını; konunun bir an önce sonuçlanarak gündemden kalkması için ellerinden geleni yapmak istediklerini söyledi.

Ülkedeki herkesin değerli olduğu ve her şeyin en iyisine layık olduğunun bilinerek hareket edilmesini 
arzu ettiklerini  ifade eden  Aroğlu, ücretlerin sadece bir gösterge olmayıp, ülke inanının geleceğini de belirleyen unsurlar taşıdığı, dolayısıyla rakamları tespit ederken getirisi ile götürüsünün dikkatli değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Amaçlarının ülkenin genel ekonomik şartlarını da dikkate alan, getirisiyle götürüsünü dengeleyen, önlerini  açacak bir noktada birleşme olduğunu belirten Aroğlu, mümkünse bugün veya kısa bir zaman 
içinde bu konunun gündemden kalkmasını arzuladıklarını yineledi.

Bir basın mensubunun, rakam belirleyip belirlemedikleri yönündeki sorusuna karşılık ise Aroğlu, bir rakam belirlemedikleri ancak daha yükseğine de razı olabileceklerini ifade ettiklerinde “devlet batar” yatınıtı aldıklarını anlatarak, devletin batmayacağı, insanların önünün açılacağı bir rakamı birlikte kararlaştırma arzusunda olduklarını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.