1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜMİT ERTUĞRUL 8 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAK
ÜMİT ERTUĞRUL 8 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAK

ÜMİT ERTUĞRUL 8 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAK

Lefkoşa’da geçtiğimiz gafta Barış Erkmen’in JL585 plakalı arabasına bindikten sonra boğazını kemerle sıkıp 500 TL’sini zorla aldıktan sonra Erkmen’i aracından aşağıya atarak olay yerinden kaçtıkları iddia edilen Ümit Ertuğrul ve Mehmet İri hakkındaki soru

A+A-

Lefkoşa’da geçtiğimiz gafta Barış Erkmen’in JL585 plakalı arabasına bindikten sonra boğazını kemerle sıkıp 500 TL’sini zorla aldıktan sonra Erkmen’i aracından aşağıya atarak olay yerinden kaçtıkları iddia edilen Ümit Ertuğrul ve Mehmet İri hakkındaki soruşturma sürüyor.

Olayla ilgili başlatılan polis soruşturmasında soygun suçu ile ilgisi olmadığı anlaşılan zanlı Mehmet İri şartsız salıverilirken, Erkmen’in boğazını sıkıp hem arabasını hem parasını sirkat ettiği iddia edilen zanlı Ertuğrul ek tutukluluk istemiyle dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Abbas ELMAS

“Soygun ve şiddet tehdidi” suçlamasıyla polis tarafından geçtiğimiz Cuma günü mahkeme huzuruna çıkarılarak tutuklanan zanlı Ümit Ertuğrul ve Mehmet İri hakkındaki polis soruşturması üşürüyor.

Yürütülen soruşturma sonucunda zanlı Mehmet İri’nin soygun olay ile bağlantılı olmadığı anlaşılmasıyla şartsız salıverilirken, olayın başkahramanı olduğu iddia edilen Ümit Ertuğrul dün yeniden yargı huzuruna çıkarılarak tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Ömer Taşbel, zanlı Ümit Ertuğrul’un 23 Ağustos’ta saat 03.00 sıralarında Lefkoşa’da meydana gelen “Soygun ve şiddet tehdidi” suçuyla methaldar olduklarını söyledi.

Taşbel, zanlı Ertuğrul’un söz konusu tarihte saat 03.00 sıralarında Lefkoşa Çağlayan Parkı’nda karşılaştığı Barış Erkmen isimli kişiyle bir süre sohbet ettikten sonra müştekinin JL585 plakalı aracına binerek Organize Sanayi Bölgesi’ne gittiklerini belirtti. Ömer Taşbel, Zanlı Ümit Ertuğrul’un Sanayi Bölgesi’nde bulundukları bir sırada belindeki kemeri çıkararak müşteki Erkmen’in boğazına sarıp sıktıktan sonra zorla cebinde bulunan 500 TL nakit parasını sirkat ettiğini kaydetti.

Zanlının daha sonra müşteki Erkmen’i Küçük Kaymaklı bölgesine götürdüklerini ve söz konusu araçtan attıktan sonra olay yerinden ayrıldıklarını dile getiren polis memuruTaşbel, zanlının şubeye celp edilerek gözaltına alındığını ifade etti.

Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğine de değinen Ömer Taşbel, zanlı Ertuğrul’un çaldığı paraları Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt bölgelerinde harcadığını belirtiğini ve üzerinde yapılan aramada 11.50 TL bozuk para bulunduğunu söyledi.

Olayda el konan müştekiye ait JL585 plakalı aracın da zanlı Ümit Ertuğrul’un kullanımında tespit edildiğine değinen Ömer Taşbel, zanlı Ümit Ertuğrul’un soygunda çaldığı 500 TL’yi nerelerde harcadığının henüz tespit edilemediğini aktardı.

Zanlı hakkında yürütülen polis soruşturmasının henüz tamamlanmadığını ifade eden Taşbel, olayla bağlantılı birçok kişiden ifade alınması gerektiğine vurgu yaparak, yürütülen tahkikatın selameti açısından zanlının 8 gün daha polise tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit ise, olayla ilgili yürütülen polis soruşturmasının henüz tamamlanmadığına bulgu yaparak zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.